Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης – Ψέματα τα περί τέλους των μνημονίων

Γεννηματά: Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης – Ψέματα τα περί τέλους των μνημονίων
Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και από τα αντίμετρα του πολυνομοσχεδίου στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των βουλευτών της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τα μέτρα «αίσχος», τονίζοντας ότι με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν «και απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ».
«Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ» είπε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον, συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει».
«Τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αναγκαία και η σφοδρότητα τους οφείλεται στην ολιγωρίας της κυβέρνησης» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης.
«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση» είπε η κα.Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες υποστήριξε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη, σημειώνοντας ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης