Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ντροπή για τον Μητσοτάκη η σιωπή του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Παπαδημούλης: Ντροπή για τον Μητσοτάκη η σιωπή του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Δριμεία επίθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μητσοτάκη για τη στάση της ΝΔ στις διαπραγματεύσεις
Σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία αλλά και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το ελληνικό χρέος.
«O Ιταλός Pittella και οι Γερμανίδες Zimmer και Keller ζητούν από το Eurogroup την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Μητσοτάκης σιωπά.
Ντροπή!» γράφει σε μήνυμα του στο twitter ο κ. Παπαδημούλης.
Σημειώνεται πως χθες οι Ευρωβουλευτές και πρόεδροι των κομμάτων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Gianni Pittella, της Αριστεράς, Gabriele Zimmer και των Πρασίνων, Ska Keller έκαναν στο Κοινοβούλιο κοινή δήλωση για την αναγκαιότητα άμεσης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.
Οι τρεις ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη το Eurogroup να επισπεύσει τον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης, ενώ παράλληλα απηύθυναν έκκληση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble «να αντιμετωπίσει το ζωτικής σημασίας θέμα με εποικοδομητικό και λογικό τρόπο».
Ο Pittella υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «πολλά από τα θέματα της ελληνικής πολιτικής αποφασίστηκαν στην Γερμανία» ενώ και οι τρεις είπαν ότι η Ελλάδα και με την επικείμενη ψήφιση νέων μέτρων, ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της.
«Εντούτοις, το Eurogroup, το οποίο από το 2016 ήδη είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δεν έχει υλοποιήσει τα λεγόμενά του - και υπάρχει πλέον ευρύ κονσένσους μεταξύ οικονομολόγων και διεθνών οργανισμών για την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης υπογράμμισε η Keller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης