Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγιανίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Πλησιάζουμε στο τέλος της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018

Καραγιανίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Πλησιάζουμε στο τέλος της επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως πρώτη φορά υπάρχουν καταγεγραμμένα σε μια συμφωνία τα ποιοτικά στοιχεία ενός κοινωνικού κράτους
«Με αυτή τη συμφωνία, τον Αύγουστο του 2018, πλησιάζουμε σε ένα τέλος της επιτροπείας», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου με τα μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, τα μέτρα στήριξης και τις εργασιακές ρυθμίσεις.
«Πρώτη φορά υπάρχουν καταγεγραμμένα σε μια συμφωνία τα ποιοτικά στοιχεία ενός κοινωνικού κράτους», επεσήμανε ο κ. Καραγιαννίδης, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα η ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους.
«Μέχρι το 2015 το ΔΝΤ δεν είχε δηλώσει σε έγγραφο την ανάγκη μείωσης του χρέους.
Είναι η πρώτη φορά που αυτό καταγράφεται επίσημα. Και αυτό επιτεύχθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα αρνητικά μέτρα.
Και αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα δεν θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους.
Η δική μας προσπάθεια είναι να διατηρηθεί η οικονομία σε σταθερό επίπεδο».
Ακόμα, ο κ. Καραγιαννίδης, υποστήριξε ότι η χώρα είναι υπό επιτροπεία, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ και έκτοτε, όπως είπε, δεν μπορεί να βγει στις αγορές και να δανειστεί.
«Είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε και βάζουμε σε συμφωνία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να τηρηθούν και περιλαμβάνουν και θετικά και αρνητικά. Ξέρουμε έτσι εκ των προτέρων τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε και που μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζουμε σε ποιο δρόμο θα βαδίσουμε για να αντιστρέψουμε την 7χρονη πορεία των σκληρών μέτρων», επεσήμανε.
Τέλος, ο κ. Καραγιαννίδης υποστήριξε ότι μπορεί ένα από τα αρνητικά δημοσιονομικά μέτρα να είναι οι μειώσεις των συντάξεων, ωστόσο όπως είπε, τα 2/3 δεν θα υποστούν καμία αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης