Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ποτ πουρί από εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ το πολυνομοσχέδιο – Δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα

Θεοδωράκης: Ποτ πουρί από εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ το πολυνομοσχέδιο – Δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα
Τα 5 δις ευρώ νέα μέτρα θα βρεθούν για ακόμα μια φορά μέσω της υπερφορολόγησης είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι το πολυνομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία με τους δανειστές είναι «ένα ποτ πουρί από εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τα αντίμετρα.
«Το πολυνομοσχέδιο είναι ένα ποτ-πουρί από εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ, από πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει, μαζί με εισπρακτικά μέτρα που δεν θα οδηγήσουν στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προτίμησαν να παίξουν καθυστέρηση, θεωρώντας ότι οι άλλοι παίκτες θα φύγουν από το γήπεδο.
Τελικά τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ανάποδα.
‘Κάθε μέρα είχαμε καινούριες απαιτήσεις και έτσι φτάσαμε στα 5 δις καινούρια μέτρα» είπε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα νέα μέτρα είναι πως τα λεφτά θα βρεθούν για μια ακόμα φορά μέσω της υπερφορολόγησης.
«Το χειρότερο είναι ότι τα καινούρια μέτρα έρχονται σε αυτούς που είναι τα συνήθη «υποζύγια» της δημόσιας ζωής.
 Δηλαδή οι φόροι δεν μειώνονται.
Υπάρχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους, με τους ανθρώπους που παράγουν γιατί θα κληθούν να πληρώσουν είτε μέσω της φορολογίας, είτε μέσω των περικοπών άλλα πέντε δις σε πέντε χρόνια» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «τα λεφτά που κράτησε ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη χρονιά για να εμφανίσει ένα δυσθεώρητο πλεόνασμα -ένα λάθος πλεόνασμα- ουσιαστικά ήταν μία μείωση του ΑΕΠ».
«Υπολογίζουν ότι ήταν 1,5 μονάδα μείωση του ΑΕΠ.
Αυτά τα λεφτά τα στερήσαμε από την οικονομία.
Ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή ένα πολύ μεγάλο ψέμα.
Μιλώντας για το πλεόνασμα της προηγούμενης χρονιάς είπε πως είναι προϊόν της πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η όποια πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι κάποιων εκατοντάδων -στην καλύτερη περίπτωση- εκατομμυρίων και όχι κάποιων δισεκατομμυρίων.
Τα δισεκατομμύρια βγήκαν ξανά από την υπερφορολόγηση.
Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας και αυτό ήταν και το πρόβλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων» είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στα αντίμετρα ο επικεφαλή του Ποταμιού είπε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.
«Ο κ. Τσίπρας - μετά από πίεση της κοινής γνώμης, αλλά κυρίως των ξένων - έχει συμπεριλάβει πράγματα τα οποία θα ήταν ωφέλιμα σε μια οικονομία.
Η μείωση του φόρου σε επιχειρήσεις, προφανώς είναι κάτι που ζητάμε εμείς από την πρώτη μέρα.
Το θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης και της φροντίδας, προφανώς είναι κάτι που ένα σύγχρονο κράτος θα πρέπει να έχει χωρίς αστερίσκους.
Όμως λένε ότι αυτά τα λογικά πράγμα που το Ποτάμι λέει εδώ και 3 χρόνια, θα τα κάνουν αφού συνεχίσουν να γονατίζουν την ελληνική κοινωνία για 2-3 χρόνια ακόμα» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης