Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Θα πάμε και εμείς στα αζήτητα, εάν δεν εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα

Κουρουμπλής: Θα πάμε και εμείς στα αζήτητα, εάν δεν εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα
Τα μέτρα είναι δύσκολα, δεν το αμφισβητεί κανείς υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας
Την θέση πως εάν δεν εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, η κυβέρνηση Τσίπρα θα πάει στα αζήτητα όπως συνέβη και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Κουρουμπλής είπε πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα μέτρα είναι δύσκολα και σημείωσε πως κανείς δεν είναι περιχαρής.
«Τα μέτρα είναι δύσκολα, ουδείς το αμφισβητεί, ούτε είναι περιχαρής, αλλά πρέπει να σκεφτεί τι επιλογές είχε η κυβέρνηση υπό την πίεση να κλείσει αυτή η περίφημη αξιολόγηση ώστε να εξασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα, η οποία αποτελεί προϋπόθεση επενδύσεων , τη σύνδεσή τους με το χρέος, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές, όλα αυτά χτίζουν ένα νέο αφήγημα , μια νέα προσπάθεια.
Εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι υπάρχουν ισχυρές προϋποθέσεις να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο.
Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει αναλόγως την κυβερνητική προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο και στις εκλογές, γιατί όλα αυτά όπως υπολογίζουμε θα συνδεθούν με το τέλος του εκλογικού χρόνου που έχει μπροστά της η κυβέρνηση» είπε ο υπ. Ναυτιλίας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εκτιμώντας πως υπάρχει κινητικότητα στον χώρο των επενδύσεων.
Ερωτηθείς για το ποιο από τα μέτρα φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ο κ.Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό.
«Οι συντάξεις είναι πάντα ένα ζήτημα για το οποίο πάντα αισθάνεται κανείς πολύ δύσκολα.
Η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα δεν είχε μια στήριξη από το εσωτερικό μέτωπο της χώρας, για αυτό θεωρώ υποκριτικό τώρα να κλαυθμυρίζουν διότι δεν κερδίζουν πολιτικά.
Εμείς έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης, αλλά η αντιπολίτευση είχε μια ευκαιρία στην περίπτωση των συντάξεων, ενώ διαφωνεί στα άλλα, να πει ότι εδώ, οι θεσμοί δεν μπορεί να πάνε πάρα κάτω.
Δεν το είπε κανείς.
Αντιθέτως κορυφαίος παράγων είπε ότι οι συντάξεις είναι ακόμα υψηλές» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν διότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει, από τη στιγμή που συμφώνησε.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης