Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία για το χρέος

Τζανακόπουλος: Σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία για το χρέος
«Για εμάς, το βασικό ζήτημα είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
Η συντριπτικά μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να έχουμε καταλήξει πολύ σύντομα σε μια συμφωνία για το χρέος, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος,  σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», στον απόηχο της συνάντησης του A. Τσίπρα με την C. Lagarde στο Πεκίνο.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, «για εμάς, το βασικό ζήτημα είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» και «οτιδήποτε οδηγεί σε μια ρύθμιση του χρέους τέτοια που να ανοίγει την πόρτα στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι από εμάς αποδεκτό».
Ενόψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου, σημείωσε ότι για να υπάρξει συνολική συμφωνία δεν μπορεί παρά να προσδιοριστεί το συγκεκριμένο μονοπάτι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί από αυτό εξαρτάται και το ύψος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Όπως είπε, αυτή η συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει στο προσεχές Eurogroup και ευελπιστούμε, είπε, να ολοκληρωθεί και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.  
Ακόμη, χαρακτήρισε ειλικρινή τη στάση του ΔΝΤ για το χρέος, όπως μεταδίδει το athina984.gr
και επανέλαβε ότι εάν δεν συμμετάσχει το Ταμείο στο πρόγραμμα τα νέα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν.
Κατά τον ίδιο το σύνολο της συμφωνίας είναι ισορροπημένο και διαχειρίσιμο πολιτικά,.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι επιμένει σε καταστροφολογικά σενάρια τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, τονίζοντας παράλληλά ότι «η κυβέρνηση θα κριθεί σε δύο χρόνια».
Τέλος, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο Πεκίνο, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τη συνθήκη της Λωζάνης θεμέλιο λίθο για τις σχέσεις με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης