Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατάργηση του βουλευτικού αφορολόγητου περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της συμφωνίας - Επιβεβαίωση του bankingnews (17/3)

Κατάργηση του βουλευτικού αφορολόγητου περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της συμφωνίας - Επιβεβαίωση του bankingnews (17/3)
Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ  που δημοσιεύτηκε πριν τρεις εβδομάδες (17/3), το bankingnews αποκάλυπτε ότι ο Α. Τσίπρας είχε πάρει την απόφαση να βάλει "τσεκούρι" στα προνόμια των βουλευτών εξισώνοντας τους 300 με όλους τους πολίτες
Άρθρο που προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους βουλευτές, περιλαμβάνει το συμπληρωματικό μνημόνιο, επιβεβαιώνοντάς πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του bankingnews.gr.
Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ  που δημοσιεύτηκε πριν τρεις εβδομάδες (17/3), το bankingnews αποκάλυπτε ότι ο Α. Τσίπρας είχε πάρει την απόφαση να βάλει "τσεκούρι" στα προνόμια των βουλευτών εξισώνοντας τους 300 με όλους τους πολίτες.
Όπως ανέφερε το bankingnews, με δεδομένο ότι το αφορολόγητο των πολιτών με βάση τη συμφωνία πέφτει στα 5,700 ευρώ, θα ήταν αδιανόητο οι βουλευτές να συνεχίσουν να απολαμβάνουν προνόμια.
Mε βάση το ισχύον σύστημα το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα μπορεί να φθάσει τα 74.760 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και θερινά τμήματα.
Από το ποσό αυτό η τελική φορολογητέα ύλη με τη χρήση μιας σειράς ειδικών προνομίων μπορεί να περιοριζόταν στα μόλις 17.217 ευρώ!  
Με τη νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στη συμπληρωματική συμφωνία,  καταργούνται για τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2017 και μετά, τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ζ' Ψηφίσματος του έτους 1975, σχετικά με την έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή.
Η ετήσια αύξηση εσόδων από την κατάργηση της έκπτωσης από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή, υπολογίζεται από το 2018 και μετά στα 44 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι το περίφημο Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής του 1975 προβλέπει αναλογικότητα στις αποδοχές βουλευτών και δικαστικών.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης