Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η επιτυχία του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης κρίνεται και από τη ρύθμιση του χρέους

Γεροβασίλη: Η επιτυχία του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης κρίνεται και από τη ρύθμιση του χρέους
«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα προγράμματα προσαρμογής απέτυχαν στη χώρα μας»
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα θα πετύχει και η επιτυχία του κρίνεται και από τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση, είναι μεγάλη.
Επίσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έκβαση των αποφάσεων σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ, για το θέμα των πλεονασμάτων, τόνισε πως τόσο το ύψος όσο και η διάρκεια εξαρτώνται απολύτως από το τι θα γίνει συνολικά με το χρέος:
«Προφανώς αυτή είναι μια συζήτηση που θα καταλήξει συνολικά», διευκρίνισε, παραδεχόμενη πως τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργούν δυσκολίες.
«Ωστόσο, έχει φύγει από το τραπέζι το αίτημα για τη δεκαετή διάρκεια που ζητούσαν οι δανειστές και βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσιος διάλογος για το συνολικό πακέτο».
«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα προγράμματα προσαρμογής απέτυχαν στη χώρα μας», υπενθύμισε.
Ερωτηθείσα για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε πως «η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και προηγούνται συζητήσεις των αποφάσεων των υπουργών.
Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία δεν την έχουμε δει, δεν μπορούμε να την σχολιάζουμε επί πραγματικού. Δεν μπορεί να γίνεται πολιτική με διαρροές» τόνισε η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε πως οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι θα πληρωθούν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης