Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζουράρις (υφυπ.Παιδείας) για Macron: Ήταν ο μόνος ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που στήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις

Ζουράρις (υφυπ.Παιδείας) για Macron: Ήταν ο μόνος ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που στήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις
Έχουμε υποστηρικτή στο ανώτατο επίπεδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας
Την θέση ότι ο Emmanuel Macron ήταν ο μόνος ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που υποστήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις διατύπωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κ. Ζουράρις.
«Έχουμε υποστηρικτή στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή θεσμικό, Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κι αυτό είναι το πολύ σημαντικό, που δεν υπήρχε πριν.
Ο Macron όσο υπήρξε υπουργός των Οικονομικών, στο φρικτό εκείνο εξάμηνο, το πρώτο του 2015, που αναλάβαμε τη συγκυβέρνηση της χώρας στην Ελλάδα, ήταν ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο οποίος υποστήριζε συνεχώς τις ελληνικές θέσεις» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζουράρις, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή Macron διευκολύνει πάρα πολύ τη θέση της Ελλάδας.
Πάντως ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε πως τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Macron.
«Το ποσοστό όχι μόνο της αποχής, αλλά το ποσοστό επί των άκυρων και των λευκών ήταν αναπάντεχο, δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στη Γαλλία, που σημαίνει ότι ουσιαστικά η βάση της αποδοχής του Macron, είναι το 26-27%, που είχε πάρει στον πρώτο γύρο και επομένως έχει να αντιμετωπίσει τη λαϊκή Γαλλία, αυτή η οποία έχει καταστραφεί από τον άκρατο νεοκεφαλαιοκρατικό φιλελευθερισμό, όπως λέγεται τώρα τα τελευταία χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι έκανε δηλώσεις πολύ εμφαντικές, ότι αυτό το πράγμα θα το αλλάξει.
Έχω την εντύπωση, ότι ένα τμήμα του προγράμματός του, που ήταν αυτός ο φιλελευθερισμός των τραπεζών, θα πρέπει να αλλαχτεί, αλλιώς θα έχουμε μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις στη Γαλλία» είπε ο κ.Ζουράρις.
Αναφερόμενος στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας, ο κ.Ζουράρις είπε ότι στο πλαίσιο αυτής θα γίνει διάσκεψη με τον κ. Τσίπρα για θέματα των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (θα κατατεθεί σχετικό υπόμνημα), για τα ξένα σχολεία στην Ελλάδα και για την εκπαιδευτική τηλεόραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης