Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Επιπλέον ώθηση στην ένταξη της Ελλάδας στο QE φέρνει η νίκη Macron στη Γαλλία

Παπαδημούλης: Επιπλέον ώθηση στην ένταξη της Ελλάδας στο QE φέρνει η νίκη Macron στη Γαλλία
Στόχος μας είναι να βγούμε στις αγορές προς τα τέλη του 2017 και να τελειώνουμε οριστικά με την επιτροπεία είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την εκτίμηση πως η νίκη του Emmanuel Macron στη Γαλλία φέρνει επιπλέον ώθηση στην προσπάθεια της Ελλάδας να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα στις αγορές στα τέλη του 2017.
«Η θετική στάση της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και με Πρόεδρο τον Emmanuel Macron.
Νομίζω ότι έχοντας και αυτή τη δήλωση του κ.Macron στη φαρέτρα του ο κ. Sapin θα έχει μια θετική και σθεναρή παρέμβαση στο Eurogroup στις 22 Μαΐου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Παπαδημούλης.
«Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει και σε αποσαφήνιση για το χρέος, που θα επιτρέψει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης τον Ιούνιο.
Αυτός είναι ο εθνικός ελληνικός στόχος και η νίκη Macron δίνει μια επιπλέον ώθηση στον στόχο αυτό […]
Ο στόχος μας είναι να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές προς το τέλος του ’17 και να τελειώνουμε οριστικά με την επιτροπεία» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η ήττα της Le Pen ήταν πιο μεγάλη σε σχέση με ό,τι έδιναν οι δημοσκοπήσεις και αυτό είναι ένα καλό σημάδι».
«Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καθόλου τον κίνδυνο που συνιστά η ακροδεξιά δυναμική.
Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας έχει ένα στοίχημα, τις βουλευτικές εκλογές.
Το στοίχημα είναι να έχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να του επιτρέπει να κυβερνήσει άνετα και να αποφύγει τον κίνδυνο συγκατοίκησης με τη Δεξιά, τους Ρεπουμπλικάνους του Fillon.
H Ευρώπη χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή και ο Macron την έχει υποσχεθεί.
Θα περιμένουμε να δούμε «τι ψάρια θα πιάσει», γιατί αυτό απαιτεί μια επανεξισορρόπηση των σχέσεων Παρισιού-Βερολίνου […].
Η νέα ισορροπία θα διαμορφωθεί - εάν διαμορφωθεί - μετά τις γερμανικές εκλογές, που είναι τον Σεπτέμβριο» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης