Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου: Έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση - Η πατρίδα χρειάζεται υγιή ιδιωτικό τομέα και αποτελεσματικό Δημόσιο

Δούρου: Έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση - Η πατρίδα χρειάζεται υγιή ιδιωτικό τομέα και αποτελεσματικό Δημόσιο
Τι αναφέρει  η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για το κλείσιμο της αξιολόγησης
«Έπρεπε να κλείσει» η αξιολόγηση τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».
Σημειώνει δε, πως ο δημόσιος λόγος «πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας», καθώς «μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία».
Κατά την ίδια, είναι  «σημαντικό»  ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών, διότι  όπως αναφέρει «σηματοδοτεί μια αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη - το κλειδί για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας».
Ακόμη, αναφερόμενη στη συμφωνία που υπεγράφη με το ΕΒΕΑ, σημειώνει ότι σε αυτή περιγράφονται ενέργειες που «είναι στα σκαριά εδώ και μήνες και αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων, στις παραγωγικές τους πρωτοβουλίες». Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις με χρήματα του κράτους, και ένα αποτελεσματικό Δημόσιο, χωρίς γραφειοκρατία».
Σχετικά με το νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων υπογραμμίζει πως «ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ τονίζει και την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης