Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Μας έφεραν ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς νομιμοποίηση και χρηματοδότηση - Μια συμφωνία ντροπής

Γεννηματά: Μας έφεραν  ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς νομιμοποίηση και χρηματοδότηση - Μια συμφωνία ντροπής

"Τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση", ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά

Για «συμφωνία ντροπής» και καταδίκης της χώρας, μια συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου, κάνει λόγο η πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της  στην «Κυριακάτικη εφημερίδα».
Όπως αναφέρει «μας έφεραν  ένα 4ο Μνημόνιο  χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς χρηματοδότηση.
Ένα μνημόνιο διαρκείας που δεν περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος.
Αντίθετα προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».
Σημειώνει δε, πως «τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα.
Τα δε πολυδιαφημισμένα αντίμετρα δεν είναι ούτε ασπιρίνη για πονοκέφαλο, τη στιγμή που με τα μέτρα, έχουν πυροβολήσει εν ψυχρώ την Ελληνική κοινωνία στο κεφάλι».
Η κ. Γεννηματά, τονίζει πως νοιώθουν οι πολίτες προδομένοι και κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι «βυθίζει την οικονομία, φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους».
«Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις  ψεύτικες υποσχέσεις  και το λαθρεμπόριο ελπίδας , κλείνει οριστικά με την υπογραφή του κ. Τσίπρα σε αυτή την  συμφωνία ντροπής», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει «εμείς θέλουμε να συναντήσουμε τα εκατομμύρια των αγνοημένων  Ελλήνων από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης.
 Να ανοίξει ένας νέος κύκλος  στην πολιτική ζωή με κυρίαρχα στοιχεία την ειλικρίνεια, τη συνεννόηση , τη συλλογική δουλειά, το σχέδιο με σκοπό να βγούμε με ασφάλεια από τα μνημόνια.
Γι αυτό διαμορφώνουμε εναλλακτική προοδευτική πρόταση, το «Σχέδιο Ελλάδα».
 Η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ για παραγωγή πλούτου και νέες θέσεις εργασίας. Με κίνητρα για επενδύσεις και μέτρα για κοινωνική προστασία.
Αυτοί δεν μπορούν, η Ελλάδα μπορεί».
Για τη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «θα είναι ένα ενωτικό συνέδριο, με έκφραση όλων των απόψεων και καθαρές αποφάσεις», ενώ για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι είναι σε ανοδική πορεία και στο Πολιτικό-Προγραμματικό Συνέδριό της τον Ιούνιο θα αποτυπωθεί το πολιτικό στίγμα και η νέα στρατηγική για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η πρότασή της για την εκλογή του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη βάση ισχύει απολύτως και συνδυάζεται  με τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Για τη ΝΔ και το αίτημα για εκλογές και αν η ίδια θα ζητήσει το ίδιο, απαντά ότι «ο  κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές εδώ και ένα χρόνο.
Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να τις προκαλέσει.
Εμείς πιστεύουμε ότι κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, την κοινωνική και πολιτική απομόνωση της Κυβέρνησης θα οδηγηθούμε σε εκλογές πριν τη λήξη της θητείας τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης