Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Η κριτική Φιλή - Τροπολογία ΣΕΚΑΠ και τηλεοπτικές άδειες - Τι απάντησαν Τσίπρας και Τσακαλώτος

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Η κριτική Φιλή - Τροπολογία ΣΕΚΑΠ και τηλεοπτικές άδειες - Τι απάντησαν Τσίπρας και Τσακαλώτος
Ο πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως επιχειρεί να ηγηθεί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης...
Σε καλό κλίμα χωρίς εντάσεις αλλά με πολλές απορίες από πλευράς βουλευτών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τουλάχιστο 40 βουλευτές να ζητούν λαμβάνουν τον λόγο, αμέσως μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των τριών υπουργών που «πρωταγωνίστησαν» στη διαπραγμάτευση.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλυσε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους δανειστες με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γιώργο Σταθάκη να αναλύουν τα αποτελέσματα τις διαπραγμάτευσης σε ότι αφορά τα δικά τους χαρτοφυλάκια δηλαδή τα εργασία και τα ενεργειακά αντίστοιχα.
Ωστόσο, ο πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης που το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως επιχειρεί να ηγηθεί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική εστιάζοντας στο ζήτημα του πλεονάσματος που πέτυχε η κυβέρνηση.
Όταν έλαβε το λόγο υποστήριξε πως δεν ήταν απαραίτητο η κυβέρνησης να «εκτοξεύσει» το πλεόνασμα του 2016 σε 8πλάσιο βαθμό αντί να επιτύχει σημαντική ανάκαμψη μετά από επτά χρόνια ύφεσης κάτι που θα έδινε φτερά στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
Μάλιστα αναφερόμενος και στην πρόσφατη τροπολογία που αφορούσε στην ΣΕΚΑΠ και την παραγραφή του προστίμου από την προηγούμενη διοίκηση για υπόθεση λαθρεμπορίας, ώστε να μην την καταβάλει ο νέος ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «έγιναν λάθος χειρισμοί» διαφωνώντας όχι με την επιλογή και την απόφαση να στηριχθεί η τροπολογία αλλά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και εμφάνισαν την κυβέρνηση να απολογείται.
Επιλέον ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να αντιστραφεί η επικοινωνιακή καταιγίδα που δέχεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς κάποιοοι επιχειρούν να την εμφανίσουν να έχει προνομιακή σχέση με επίδοξους κκαναλάρχες.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που καθόταν στα ορεινά απάντησε στις αιχμές και στην κριτική που του ασκήθηκε από τν κ. Φίλη λέγοντας πως το πλεόνασμα δεν είναι κάτι που μπορούσε να το υπολογίσει από την αρχή, και πως το οικονομικό μέγεθος το βλέπεις στο τέλος ακαι αφού είχε επιτευχθεί.
Με τη θέση αυτή του υπουργού Οικονομικών συντάθηκε και ο πρωθυπουργός, καθώς, όταν έλαβε το λόγο για να κλείσει τις εργασίες της Συνεδρίασης, τόνισε ότι ήταν επιτυχία το υπερπλεονασμα αλλά κανείς δεν μπορούσε να δει πόσο περισσότερο πάνω από ο στόχο θα ήταν.
Σε ότι αφορά την κριτική για τις τηλεοπτικές άδειες, η απάντηση που δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ότι ήδη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει καλέσει σε ακρόαση την ερχόμενη Πέμπτη σε ακρόαση τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να δρομολογηθούν εκ νέου οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης