Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Εξιτήριο από την εντατική η συμφωνία – Να προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος

Παπαδημούλης: Εξιτήριο από την εντατική η συμφωνία – Να προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος
Πώς θα πει όχι ο Μητσοτάκης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση της φορολογίας διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η συμφωνία αποτελεί εξιτήριο από την εντατική διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό που προέχει τώρα είναι να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
«Πρέπει τώρα να προσδιοριστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προκειμένου τον Ιούνιο να εκταμιευθεί η δόση μαμούθ και να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης.
«Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική σε θέματα όπως η ανεργία, η καθημερινότητα του πολίτη και η αντιμετώπιση των παθογενειών που έφεραν τη χρεοκοπία στη χώρα.
Συνιστώ στον κ. Μητσοτάκη και στους αρχηγούς του κέντρου να ξεκολλήσουν από το «αύριο ρίχνουμε τον Τσίπρα», να γίνουν πιο εποικοδομητικοί.
Ειδικά, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι πιο μετρημένοι και σεμνοί στις κραυγές τους γιατί ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τον μνημονιακό κατήφορο» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης
«Τα δύο χρόνια που ακολουθούν, καθώς δεν υπάρχουν και μέτρα λιτότητας, θα φέρουν επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας μέσα από την ταχύτητα για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο πρωθυπουργός.
Όλοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει ανάπτυξη τα τρία επόμενα χρόνια, αύξηση των εξαγωγών, αύξηση του τουρισμού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης και υπογράμμισε ότι όλα αυτά δεν θα έρθουν με αυτόματο πιλότο.
«Χρειάζεται ένα σχέδιο made in Greece, χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού κλίματος.
Όσο μεγαλύτερη ομοψυχία έχουμε, τόσο ευκολότερα επιτυγχάνεται αυτό το σχέδιο» υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δει τι γίνεται στη γειτονιά μας, στην Τουρκία και στα Σκόπια.
«Οι Έλληνες έχουμε πετύχει όταν υπάρχει ομοψυχία και έχουμε τραγωδίες όταν υπήρξε διχασμός.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να δώσει άλλο στίγμα, να δείξει διαφορετικό τρόπο διαλόγου με τους πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Ερωτηθείς εάν φοβάται διαρροές, κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης αφού ανέφερε ότι «πρόκειται για μια δίκαιη ισορροπημένη, διαχειρίσιμη πολιτικά συμφωνία», εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, αντίθετα πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί η αντιπολίτευση να καταψηφίσει το άρθρο για τα θετικά μέτρα».
«Πως θα πει "όχι" ο κ. Μητσοτάκης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση τη φορολογίας;»διερωτήθηκε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως τα θετικά μέτρα έρχονται σε ξεχωριστό άρθρο.
«Το κλειδί τώρα είναι ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τα ρεαλιστικά πλεονάσματα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει καθυστερήσεις.
Χρειάζεται δεσμευτική συμφωνία και περιγραφή με σαφή προσδιορισμό της προσυμφωνίας Merkel – Lagarde» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης