Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Εισιτήριο η συμφωνία για οριστική ρύθμιση του χρέους – Θα είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια

Βίτσας: Εισιτήριο η συμφωνία για οριστική ρύθμιση του χρέους – Θα είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια
Το μεγάλο στοίχημα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς είναι το εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους, η οποία με τη σειρά της είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Ας δούμε αυτή τη συμφωνία ως εισιτήριο, για οριστική ρύθμιση του χρέους και να μπει η χώρα σε κανονικότητα.
Η ρύθμιση του χρέους θα είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βίτσας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία, καθώς όπως «προβλέπονται και μέτρα ανακούφισης».
Όπως είπε ο κ.Βίτσας, το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας.
«Με βάση τη συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα και θα υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» είπε ο κ. Βίτσας, απορρίπτοντας ταυτόχρονα αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα αντίμετρα θα ενεργοποιηθούν για το υπερβάλλον ποσό από το 3,5% και πιθανόν του 3,7% του ΑΕΠ.
«Προβλέπεται στη συμφωνία...
Το 2019 θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα και το υπερβάλλον θα μοιραστεί κοινωνικά...
Στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής φροντίδας θα είναι οι συνταξιούχοι που θα χάσουν χρήματα από την προσωπική διαφορά» είπε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης