Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Βγαίνουμε στις αγορές το 2018 αν κυβέρνηση και δανειστές τηρήσουν τη συμφωνία

Λιαργκόβας: Βγαίνουμε στις αγορές το 2018 αν κυβέρνηση και δανειστές τηρήσουν τη συμφωνία
Ενδεχομένως να χρειαστεί χρηματοδοτική γραμμή στήριξης είπε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Την θέση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2018, όταν και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι κυβέρνηση και δανειστές θα έχουν τηρήσει τη μεταξύ τους συμφωνία διατύπωσε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς εάν στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει η χώρα να βγει στις αγορές και να σταθεί στα πόδια της ή θα χρειαστεί κάτι παραπάνω ο κ.Λιαργκόβας ήταν σαφής.
«Αν συμβούν δύο αρχικές προϋποθέσεις, δηλαδή η κυβέρνηση από τη μία μεριά εφαρμόσει τα μέτρα, δηλαδή τα ενστερνιστεί, όχι μονάχα τα φορολογικά που είναι πιο εύκολο διοικητικά να τα εφαρμόσει, αλλά και τα μεταρρυθμιστικά και αν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ από την πλευρά τους δώσουν λύση στο χρέος τότε μπορούμε να βγούμε» είπε ο κ.Λιαργκόβας.
Στην ερώτηση εάν θα βγει η χώρα μόνη της ή με χρηματοδοτική γραμμή στήριξης, είπε ότι «ενδεχομένως να χρειαστεί χρηματοδοτική γραμμή στήριξης, αλλά αυτό μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα».
Όσον αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής υποστήριξε ότι τα μέτρα λιτότητας ακυρώνουν την όποια προσπάθεια για την αύξηση του ΑΕΠ.
«Τα μέτρα λιτότητας, είτε είναι μειώσεις μισθών και συντάξεων είτε είναι αυξήσεις φορολογίας, κατά ένα μέρος ακυρώνουν την όποια προσπάθεια γίνεται για την αύξηση του ΑΕΠ γιατί δημιουργούν ακριβώς ύφεση.
Η λιτότητα ακυρώνει ένα κομμάτι της ανάπτυξης.
Καλό θα ήταν να μην υπήρχε συνέχιση της λιτότητας και τα μέτρα να ήταν μόνο αναπτυξιακά.
Ειδικά αναφέρομαι στη φορολογία.
Είναι πολύ βαριά και αποθαρρύνει κάθε επενδυτική προσπάθεια.
Αλλά όχι μονάχα επενδυτική προσπάθεια, αποθαρρύνει και τους εργαζόμενους, τον ελεύθερο επαγγελματία να δουλέψει, να κόψει αποδείξεις.
Ενισχύει την φοροδιαφυγή.
Αυτά είναι καταγεγραμμένα, δεν διαφωνεί κανείς επ’ αυτών» τόνισε ο κ.Λιαργκόβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης