Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέχρι τις 12/5 το νομοσχέδιο της συμφωνίας στη Βουλή - Χωρίς χρέος αλλά με περικοπές βουλευτικών προνομίων

Μέχρι τις 12/5 το νομοσχέδιο της συμφωνίας στη Βουλή - Χωρίς χρέος αλλά με περικοπές βουλευτικών προνομίων
Στο μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να στείλουν το μήνυμα πως η κυβέρνηση κάνει πράξη το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ή περισσότερων ταχυτήτων
Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει από σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να αποστείλει δημόσιο μήνυμα αποδοχής και στήριξης της συμφωνίας με τους δανειστές.
Ήδη ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης αναμένει το πράσινο φως για να καθορίσει την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές του να στηρίξουν τη συμφωνία η οποία όπως θα πει θα ανοίξει την πόρτα για να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και πορεία εξόδου από την εποπτεία και τα μνημόνια.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης τα μέτρα και τα θετικά αντίμετρα θα ψηφιστούν μαζί σε ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει τη μορφή "ενός άρθρου".
Και αυτό γιατί από το μέγαρο Μαξίμου θέλουν να φανεί και να καταγραφεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσουν τα θετικά αντίμετρα.

Στο νομοσχέδιο για τη β' αξιολόγηση η κατάργηση των βουλευτικων προνομίων 

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων με πρώτο πρώτο το αφορολόγητο που απολαμβάνει το πολιτικό προσωπικό.
Στο μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να στείλουν το μήνυμα πως η κυβέρνηση κάνει πράξη το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ή περισσότερων ταχυτήτων και πως οι περικοπές ξεκινούν από το πολιτικό προσωπικό και τους προνομιούχους και δεν περιοριζονται στα συνήθη υποζύγια. Η ψήφιση της συμφωνίας αναμένεται να έρθει στην ολομέλεια της
Ωστόσο η συμφωνία παραμένει πολιτικά "μη διαχειρίσιμη" καθώς περιλαμβάνει νέες επώδυνες περικοπές ενώ τα περιβόητα μέτρα για το χρέος τα οποία μέχρι πρότινος αποτελούσαν και το βασικό επικοινωνιακό και πολιτικό κίνητρο και αντίβαρο έχουν μεταφερθεί για το προσεχές μέλλον.
Στην συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απομένουν πλέον μόνο δύο πεδία άσκησης πολιτικής.
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ο αγώνας για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος μέσα από τις Επιτροπές της Βουλής.
Και τα δύο αυτά πεδία δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική εκείνη που θα αλλάξει τη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει καραγράφει ...χαμηλές πτήσεις.
Και αυτό γιατί οι πολίτες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κληθούν να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη με τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της Β αξιολόγησης.
Η ψήφιση της συμφωνία αναμεται να γίνει μεχρι το αργότερο τις 12 Μαίου με την κοινοβουλευτική διαδικασία του επειγοντως, δηλαδη εντος τριών ημερών απο την στιγμή που θα εισαχθεί στη Βουλη. 

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης