Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης (πρώην ΥΠΟΙΚ): Η ΔΕΗ είναι το θύμα της καθυστέρησης για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

Χριστοδουλάκης (πρώην ΥΠΟΙΚ): Η ΔΕΗ είναι το θύμα της καθυστέρησης για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης
Εχει ανοίξει η όρεξη σε διάφορες ομάδες πίεσης στους δανειστές και θέτουν ζητήματα άσχετα με τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας
«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αποφύγει την πώληση του 40% των λιγνιτiκών μονάδων της ΔΕΗ, αν δεν είχε καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο ο πρώην υπουργός Οικονομικών επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «έχει ανοίξει η όρεξη σε διάφορες ομάδες πίεσης στους δανειστές και θέτουν ζητήματα άσχετα με τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αποκρούσει».
Υπογραμμίζει ακόμη οτι «αν η συμφωνία είχε επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα η συμφωνία θα ήταν πολύ καλύτερη και θα περιείχε λιγότερες δεσμεύσεις για την ελληνική κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη συμφωνία που υπεγραωε τελικά με τους δανειστές για μείωση του αφορολόγητου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η φορολογία ώστε να προχωρήσει σε δικαιότερη κατανομή των βαρών.
«Η μείωση του αφορολόγητου θα πλήξει αρκετούς συμπολίτες μας και για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, να γίνουν χαμηλότεροι και έτσι η κατανομή των φορολογικών βαρών να γίνει δικαιότερη».
Αναφορικά με την πολυπόθητη έξοδο της χώρας στις αγορές εκτίμησε πως η χώρα έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει μέχρι να βγει στις αγορές και αυτό δεν θα πρέπει να γίνει βεβιασμένα.
«Θα μπορούσαμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2018, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σιγά σιγά και με σχέδιο».
«Η Ελλάδα μεγαλούργησε μέσα από μεγάλες διεθνείς συμφωνίες».
Αναφερόμενος σε όσους τάσσονται υπέρ της επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα κάνοντας λόγο για μια μεγάλη πλάνη.
«Όσοι υποστηρίζουν ότι μεγαλουργήσαμε επί δραχμής δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία.
Η οικονομία μας πήγε καλά όταν δεν είχε ελεύθερο το νόμισμα της αλλά είχε συνάψει μεγάλες διεθνείς συμφωνίες όπως τώρα με το ευρώ.
Αν ήταν στο χέρι μου, θα φρόντιζα να επισπεύσω την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ».
«Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.
Οι φτωχοί θα γινόντουσαν φτωχότεροι» τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης