Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομάδα Νομικών του Μαξίμου για τη στήριξη Προανακριτικής για Παπαντωνίου και Εξεταστικής για την Υγεία

Ομάδα Νομικών του Μαξίμου για τη στήριξη Προανακριτικής για Παπαντωνίου και Εξεταστικής για την Υγεία
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει η έρευνα να γίνει σε βάθος και εξεταστούν όλες οι πτυχές των υποθέσεων
Μείζονος πολιτικής σημασίας θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τις δύο Επιτροπές της Βουλής, την Προανακριτική και την Εξεταστική που θα διερευνήσουν τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα και τον χώρο της Υγείας.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει η έρευνα να γίνει σε βάθος και εξεταστούν όλες οι πτυχές των υποθέσεων.
Για το λόγο αυτό και γνωρίζοντας τον μεγάλο όγκο των δικογραφιών και την πολυπλοκότητα των υποθέσεων ζήτησε να συσταθούν ειδικές νομικές ομάδες που θα συνδράμουν το έργο τόσο της Προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνιού όσο και της Εξεταστικής που θα διερευνήσει σκοτεινές υποθέσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στον χώρο της Υγείας.
Οι ειδικές ομάδες νομικών θα παρακολουθούν στενά τις εργασίες των επιτροπών θα δίνουν εξειδικευμένε συμβουλές και κατευθύνσεις στους βουλευτές της πλειοψηφία που θα μετέχουν στις Επιτροπές, ώστε τίποτα να μην περάσει απαρατήρητο.
Είναι αναμενόμενο ότι οι νομικοί που θα υποβοηθούν το έργο των βουλευτών θα δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες για τις ερωτήσεις που θα απευθύνονται στους μάρτυρες ενώ με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους θα δίνουν οδηγίες για τυχόν έγραφα, αιτήματα δικαστικής συνδρομής ή και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία ή πτυχές των υποθέσεων που πρέπει να «φωτιστούν» περισσότερο.
Ειδικά σε ότι αφορά στην Εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, από το Μαξίμου εκτιμούν ότι εκθέτει κεντρικά στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σε ότι αφορά στην Προκαταρκτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου, οι ομάδες νομικής υποστήριξης θα συνδράμουν ωστε να εξεταστεί ενδελεχώς η πιθανότητα ο Γιάννος Παπαντωνίου να μην έχει μόνο τυχόν εμπλοκή σε σκάνδαλα μόνο για τα εξοπλιστικά, αλλά ίσως να αγγίζει και την περίοδο που ο Παπαντωνίου ήταν Υπουργός Οικονομικών.
Από την κυβέρνηση πάντως κρατάνε χαμηλούς τόνους, καθώς θέλουν οι επιτροπές να ολοκληρώσουν απερίσπαστες το έργο τους αφού τα θέματα που χειρίζονται είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορούν να τινάξουν στον αέρα το παλιό πολιτικό σύστημα.
Με μεγάλη προσοχή εξάλλου μελετώνται από την κυβέρνηση - καθώς έχει συσταθεί ειδική νομική ομάδα - και οι δικογραφίες που έφτασαν πριν λίγες μέρες στη Βουλή και αφορούν πιθανές παράνομες πράξεις σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται από πρώην Υπουργούς σε ΜΚΟ και Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς την τήρηση των σχετικών κανόνων.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης