Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας εάν δείξει «εθνική μαγκιά» - Δεν θα ληφθούν μέτρα για το 2017, 2018

Βίτσας: Δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας εάν δείξει «εθνική μαγκιά» - Δεν θα ληφθούν μέτρα για το 2017, 2018
Δεν θα αλλάξει η συμφωνία για το προσφυγικό υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή αν η Άγκυρα δείξει «εθνική μαγκιά» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας αναφερόμενος στις δηλώσεις του Erdogan ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει δημοψήφισμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.
«Κάνει λάθος όποιος βάζει θέματα μεγαλοιδεατικά για να κερδίσει.
Δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της Τουρκίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά το δημοψήφισμα της Κυριακή η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα αλλάξει.
«Ελπίζω ότι θα επικρατήσει μεγαλύτερη ειρήνη και ψυχραιμία στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας» είπε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας ότι δεν βγάζει πουθενά «η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών ίσα ίσα επιβαρύνει το όλο κλίμα».  
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι στη συμφωνία της Μάλτας «αποδεχθήκαμε τα μέτρα και τα αντίμετρα που μπορούμε να κάνουμε».
«Στα αντίμετρα μπορεί να είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου που θα βοηθήσει την οικονομία» τόνισε ο κ.Βίτσας, ο οποίος χαρακτήρισε «κεντρικό πρόβλημα το θέμα του χρέους και εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να είναι ένα πακέτο όλα αυτά».
Όπως είπε, δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018, αναφέροντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια θα ψηφιστούν μαζί στη Βουλή και ενώ θα έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
«Η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης, κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη» είπε ο κ.Βίτσας, τονίζοντας ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι πακέτο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Βίτσας είπε ότι στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης