Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Δεν κλείνει η β' αξιολόγηση, εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο

Χατζηδάκης  (ΝΔ):  Δεν κλείνει η β' αξιολόγηση, εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο
"Το 4ο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνισμών και της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης", αναφέρει ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης
«Δεν κλείνει η β' αξιολόγηση, εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως αυτό «είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνισμών και της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης».
Μάλιστα, όπως αναφέρει, είναι «ένα βαρύ μνημόνιο, που θα εκτείνεται τουλάχιστον ως το 2020.
 Με μέτρα 3.6 δις ευρώ, που θα πληρωθούν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται ότι θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Τούτη εδώ η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι εκ των πραγμάτων - τραγική ειρωνεία - η πιο μνημονιακή κυβέρνηση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της σαλαμοποίησης και μας εμφανίζει ένα-ένα τα φασούλια.
Για παράδειγμα μόλις προχθές μάθαμε ότι οι θα περικοπούν και οι χαμηλές συντάξεις, οι περικοπές θα γίνουν από το πρώτο ευρώ στις συντάξεις.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσης, τι πραγματικά έχει συμφωνηθεί για τα εργασιακά, τη ΔΕΗ και άλλα σημαντικά θέματα.
Αυτή την ώρα η κυβέρνηση θα έπρεπε να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό, διότι όλα αυτά τα βαριά μέτρα στην ούγια γράφουν Τσίπρας-Καμμένος.
Ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης που βλάπτουν τελικά τους φτωχότερους».
Σημειώνει δε, πως «η κυβέρνηση κάνει μια πολύ «φιλότιμη» προσπάθεια για να καμουφλάρει τα μέτρα και να δώσει άλλοθι στους βουλευτές της για να τα ψηφίσουν.
Προσπαθεί, λοιπόν, να πείσει ο κ. Τσίπρας ότι «το πάλεψε» και είχε «κόκκινες γραμμές».
Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα;
Βατερλό παντού!
Μας είχε πει ότι δεν θα προ-νομοθετηθούν τα μέτρα για το '19 και το '20.
Ήταν και αντισυνταγματικό;
Τώρα προ-νομοθετούνται!», ενώ «τελικά φαίνεται ότι δίνουμε 3,6 δις και δεν παίρνουμε τίποτα!
 Διότι τα αντίμετρα θα λειτουργήσουν εάν και εφόσον υπάρχει υπερ-απόδοση».
Κατά τον ίδιο,  «με την καθυστέρηση που είχαμε στη διαπραγμάτευση, τελικά η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πάρει τα μέτρα τα οποία ήδη είχαν συζητηθεί από τον Ιανουάριο και, εν τω μεταξύ, η οικονομία οπισθοδρόμησε σημαντικά.
Έχουμε εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια, επιστρέψαμε στην ύφεση.
Δηλαδή έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει και όσον αφορά στην ουσία και όσον αφορά στην διαπραγμάτευση.
Απόλυτη αποτυχία!»
«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της όποιας ψηφοφορίας στη Βουλή, νομίζω ότι το πακέτο μέτρων που έρχεται θα ωθήσει και άλλο προς τα κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ και θα απαξιώσει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ακόμα περισσότερο στα μάτια της κοινής γνώμης», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε το σύνολο των μέτρων, αλλά είναι ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου.
Όπως αναφέρει «όλα αυτά τα μέτρα δεν τα ζήτησε η Τρόικα, ούτε από τον κ. Σαμαρά, αλλά ούτε και από τον Τσίπρα το καλοκαίρι του '15.
Είναι λογαριασμός Τσίπρα- Καμμένου.
Ο λογαριασμός της τσάμπα μαγκιάς και της αποτυχίας στην οικονομία».
Ο ίδιος εκτιμά ότι «όσο η οικονομία σέρνεται οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές.
Η κυβέρνηση αυτή με την αλλεργία και την απέχθεια στην επιχειρηματικότητα και την χώρα να έχει φτάσει σε χαμηλό 20ετίας στις επενδύσεις, δεν προσφέρει καμιά ελπίδα και προοπτική.
Μας υποβάλλει σε θυσίες χωρίς ελπίδα.
Καθώς όμως η κατάσταση εξελίσσεται έτσι στην οικονομία κάποια στιγμή, νωρίτερα ή αργότερα η κυβέρνηση θα είναι καταδικασμένη να προχωρήσει σε εκλογές για να μην εξαερωθεί τελείως».
Σε κάθε περίπτωση,σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «καθώς ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία ο λογαριασμός της επόμενης μέρας γίνεται πιο βαρύς για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ζητάμε πολιτική αλλαγή».
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, είναι αυτός που βάζει την Ελλάδα βαθύτερα στα μνημόνια, καθιστώντας την, για πολλά χρόνια, μια χώρα μειωμένης κυριαρχίας.
Αντίθετα, η ΝΔ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων».
«Υποσχόμαστε στον κόσμο ότι θα είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, μείωση φόρων -μείωση δαπανών -προσέλκυση επενδύσεων και «σ΄ αυτό το πλαίσιο σχεδιάζουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ένα δικό μας πρόγραμμα που θα υπερβαίνει το μνημόνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης