Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημητρίου: Οι προτάσεις της ΝΔ είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Παπαδημητρίου: Οι προτάσεις της ΝΔ είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
«Έγινε προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ να φορτώσουν στη σημερινή κυβέρνηση την αποτυχία του νόμου Δένδια».
Ως απόλυτα ταυτισμένες με τις προτάσεις των τραπεζών, χαρακτήρισε τις προτάσεις της ΝΔ ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. 
«Είναι απόλυτη η ταύτιση των προτάσεων της κ. Μπακογιάννη (σ.σ.τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ) με τις προτάσεις των τραπεζών», είπε ο  κ. Παπαδημητρίου στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ολοκληρώθηκε σήμερα (12/4/2017) η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε, πως κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή «έγινε προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ να φορτώσουν στη σημερινή κυβέρνηση την αποτυχία του νόμου Δένδια».
«Προτείνει η κ. Μπακογιάννη, τον αποκλεισμό των προμηθευτών και των λοιπών πιστωτών της επιχείρησης από τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Αντίστοιχη πρόταση έχει κατατεθεί και από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Προτείνει η κ. Μπακογιάννη, την ανάθεση πρωτοβουλίας για την υποβολή πρότασης-ρύθμισης στον μεγαλύτερο πιστωτή της επιχείρησης.
Κάτι αντίστοιχο επιθυμούν και οι τράπεζες, οι οποίες στη συντριπτική πλειονότητα, θα αποτελούν τον μεγαλύτερο πιστωτή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας.
«Παραπονείται η κ. Μπακογιάννη για τη δικαστική επικύρωση της συμφωνίας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις βασικές έννοιες του νομικού μας πολιτισμού και δη την Αρχή της Σχετικότητας των ενόχων.
Δηλαδή, ότι κανένας δεν μπορεί να δεσμευτεί από σύμβαση την οποία συνυπογράφει.
Υιοθετεί άκριτα λοιπόν η κ. Μπακογιάννη, την αντίστοιχη θέση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών», είπε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αλλά και αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της κ. Μπακογιάννη ταυτίζονται με της ΕΕΤ.
Ο υπουργός επέμεινε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα και τις αστοχίες των προηγούμενων ρυθμιστικών πλαισίων και δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να διαπραγματευτεί, σε μια μόνο διαδικασία, με το σύνολο των πιστωτών της και να ρυθμίσει τα χρέη της συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης