Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή – Οι 153 θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης

Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή – Οι 153 θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης
Το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η συμφωνία θα εγκριθεί και θα περάσει από τη Βουλή διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στον απόηχο του Eurogroup της 7ης Απριλίου και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας.
Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως οι 13 της ΚΕ που εξέφρασαν ενστάσεις και υπέγραψαν το κείμενο ξεκαθάρισαν «ότι δεν ζητούν εκλογές».
«Το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, είπε πως υπάρχει το περίγραμμα της συμφωνίας και όχι το τελικό πακέτο.
«Ο συμβιβασμός έχει αρνητικά σημεία, όπως ορισμένες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς».
«Το ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξο» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος.
Ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε πως άμεσα θα προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος και θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, πριν ληφθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί ενώ όσον αφορά την κριτική που διατυπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης