Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Κάτι κάνει λάθος εδώ και δύο χρόνια ο Τσίπρας και δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία

Βορίδης: Κάτι κάνει λάθος εδώ και δύο χρόνια ο Τσίπρας και δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ο κ.Βορίδης
Την θέση ότι κάτι κάνει λάθος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία» διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
«Αυτό που πρέπει κανείς να ακούσει από τον κ. Τσίπρα - και αυτό είναι το ανησυχητικό, ότι δεν το ακούει - είναι τι κάνει λάθος.
Γιατί δύο χρόνια κάτι κάνει λάθος, αφού δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία.
Αντί να πάει (ο κ. Τσίπρας) στα κομματικά του όργανα και να πει ότι κάτι πάει λάθος, πάει και λέει ότι συνωμοτεί ο Μητσοτάκης με τη Γεννηματά για να τον ρίξουν και ότι συνωμοτούν οι δανειστές για να τον ρίξουν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βορίδης, ο οποίος καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει μ' έναν τρόπο, ο οποίος θα διασφαλίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και ότι δεν θα καταλήξουν να παίρνουν φόρο από ανθρώπους που έχουν 450 ευρώ εισόδημα.
Η κυβέρνηση κάθε φορά έχει κάθε λόγο να επισπεύσει τη διαδικασία του κλεισίματος των αξιολογήσεων γιατί πρέπει να μπορεί να επιτυγχάνει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα» είπε ο κ.Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δανειστές θέλουν ορθολογικά και σταθμισμένα δημόσια οικονομικά και κυρίως να μη δημιουργούνται ελλείμματα».
«Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους.
Δεν ενδιαφέρονται για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό το πράγμα.
Εμάς (στη ΝΔ) μας ενδιαφέρει αυτό να επιτυγχάνεται με τη μεγέθυνση της οικονομίας.
Αυτός είναι ο στόχος κάθε λογικής κυβέρνησης αυτό τον καιρό και εκεί κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία της» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι η ΝΔ λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών.
«Ο κ. Τσίπρας περιμένει από εμάς να βγούμε να του πούμε συγχαρητήρια που τα έχεις κάνει μούσκεμα.
 Και η κοινωνία είναι εκπρόσωπος των δανειστών, φαντάζομαι γιατί και η κοινωνία δεν επικροτεί πια αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας.
Και η κοινωνία τον έχει εγκαταλείψει.
Όλη η Ελλάδα είναι εκπρόσωποι των δανειστών εκτός από τον στενό κύκλο του κ. Τσίπρα.
Δεν έχω ακούσει έναν αυτοκριτικό λόγο» υποστήριξε ο κ.Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης