Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Να παραδώσει την εντολή η κυβέρνηση αν δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση – Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Θεοδωράκης: Να παραδώσει την εντολή η κυβέρνηση αν δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση – Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ
Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο, έχει χαθεί η υπομονή και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ και της Γερμανίας αυξάνονται είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι δεν πάει άλλο με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να παραδώσει την εντολή εάν δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση.
«Ελπίζω να μη σκέφτονται ένα νέο 2015 όταν παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης, γιατί, όπως λένε, η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά μια φορά σπάει.
Είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καθώς έχει χαθεί η υπομονή και οι απαιτήσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ αυξάνονται.
Όσο «τραβούν» οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη διαπραγμάτευση, αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το σενάριο που θέλει τους δανειστές να οδηγήσουν τον κ.Τσίπρα στην έξοδο.
«Ο κ. Τσίπρας καθυστερεί μεν αλλά στο τέλος κάνει όλα όσα του ζητούν οι δανειστές μας, με σχετικά μικρό κόστος κοινωνικό, ως προς τις διαδηλώσεις, καθώς ελέγχει τα πράγματα και έτσι δεν υπάρχει πολλή φασαρία».
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές επισήμανε ότι η ΝΔ έχει διαφορετική ανάγνωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε ότι η χώρα έχει πρωτίστως ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και όχι να κάνει για ακόμη μια φορά εκλογές.
Σε ερώτηση αν το Ποτάμι θα ήταν πρόθυμο να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «το Ποτάμι θα στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της χώρας στην παρούσα φάση», επισημαίνοντας όμως πως δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Δριμεία όμως ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ.Θεοδωράκης στο ΠΑΣΟΚ και στην Φώτη Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε για κινήσεις αποστασίας μέσα στο Ποτάμι.
«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της» είπε ο κ.Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «το να διαφοροποιηθεί ένας βουλευτής από τη γραμμή του κόμματός του είναι δικαίωμά του».
«Δημοκρατία έχουμε.
Και προφανώς έχει και δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου.
Και δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης