Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Η κυβέρνηση "ωριμάζει" βουλιάζοντας τα νησιά - Να υλοποιήσει επιτέλους τις υποσχέσεις της

tags :
Ποτάμι: Η κυβέρνηση
Ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος χαρακτήρισε ως "μονόδρομο" την εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για το προσφυγικό, εάν η κυβέρνηση δε μπορεί ή δε θέλει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της
Οξύτατη κριτική απέναντι τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, άσκησε σήμερα (3/4) το Ποτάμι, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της αυτοπυρπόλησης νεαρού Σύρου στη Χίο.
Μεταξύ άλλων, ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος κάλεσε την κυβένρηση να "υλοποιήσει επιτέλους τις υποσχέσεις της", ενώ χαρακτήρισε ως "μονόδρομο" την εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για το προσφυγικό, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε μπορεί ή δε θέλει να υλοποιήσει τις εν λόγω υποσχέσεις.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού:
«Μετά τη νέα αρνητική δημοσιότητα που συγκέντρωσε η χώρα μας με το τραγικό περιστατικό της αυτοπυρπόλησης του νεαρού Σύρου στη Χίο, ο κύριος Μουζάλας ομολογεί ότι "ωρίμασε" η ιδέα της δημιουργίας κλειστού κέντρου (κράτησης) στο νησί, ελπίζοντας σε αυτό «να μην είναι οι συνθήκες τέτοιες που θα καταγγελθούν», όπως θυμόμαστε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι πάσχει η διαδικασία ασύλου, αφού έχουν εξεταστεί και απορριφθεί 400 αιτήσεις για άτομα που βρίσκονται στη Χίο, δεν ήταν όμως δυνατή η κοινοποίηση της απόφασης και κατ' επέκταση η επαναπροώθησή τους.
«Με μικρά κυκλώματα έρχονται παράνομα στην ενδοχώρα», λέει, θαρρείς και δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που οφείλει να τα εντοπίσει και να διακόψει τη δράση τους!
Η Χίος, όπως δυστυχώς και όλα τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, βουλιάζει στη στασιμότητα και βλέπει τη νέα τουριστική σεζόν ως μία ακόμη χαμένη ευκαιρία.
Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποσχέσεις της, με στόχο τη σε κάθε επίπεδο ανάκαμψη των νησιών μας. Κι αν τελικά δε μπορεί ή δε θέλει, τότε η σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για τη χάραξη και εφαρμογή μίας εθνικής πολιτικής για το προσφυγικό, θα αποτελεί πλέον μονόδρομο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης