Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακωνσταντίνου: Ρωτήστε τη Merkel ποιος ήθελε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Υπάρχει φως για την Ελλάδα

Παπακωνσταντίνου: Ρωτήστε τη Merkel ποιος ήθελε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Υπάρχει φως για την Ελλάδα
Θα ήμασταν βομβιστές αυτοκτονίας αν λέγαμε όχι στο πρώτο μνημόνιο υποστήριξε ο πρώην υπ. Οικονομικών
Την θέση πως η Angela Merkel ήταν αυτή που ήθελε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου θα ήταν βομβιστής αυτοκτονίας αν έλεγε όχι στο πρώτο μνημόνιο.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε τον Ιανουάριο ο Γ. Παπανδρέου με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss – Kahn, στην οποία ήταν παρών, ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν αυτή που ήθελε το ΔΝΤ.
Ερωτηθείς για το εάν ο κ.Παπανδρέου είχε ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ ο κ.Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «αυτό είναι κομμάτι της ιστορικής κατάθεσης και μη ρωτάτε εμένα».
«Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τη Γερμανία.
Φέρτε εδώ πέρα κάποιον Γερμανό να τον ρωτήσετε: Γιατί μπήκε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα;
Και θα σας απαντήσει:
Όχι επειδή το ήθελε η Γερμανία, επειδή το ήθελε η Angela Merkel.
Διότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο κ. Schaeuble, μαζί με σύσσωμο το Eurogroup, μαζί με τον κ. Trichet μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλοι μαζί, λέγαμε δεν θέλουμε το ΔΝΤ, θέλουμε αμιγώς ευρωπαϊκή λύση» υπογράμμισε ο κ.Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα γινόταν βομβιστής αυτοκτονίας αν έλεγε όχι στο πρώτο μνημόνιο.
Ερωτηθείς αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν λέγαμε, πριν μπούμε στο πρώτο μνημόνιο, ότι δεν το υπογράφουμε αν δεν «κουρευτεί» το χρέος ο κ.Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι πρόκειται για τη «γνωστή λογική του βομβιστή αυτοκτονίας».
«Είδαμε τι καλά που δούλεψε αυτή η λογική το 2015, πάρα πολύ ωραία.
Που το 2015 είχαμε και πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το 2010 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ.
Αυτοί οι βομβιστές αυτοκτονίας εκ του ασφαλούς να έρθουν να μου πούν ποιος θα πλήρωνε μισθούς και συντάξεις το 2010» είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου.
«Τους μύθους αυτούς καλό είναι να τους εξηγούμε γιατί παραμένουν και ο κόσμος τους πιστεύει.
Πιστεύει ότι υπήρχε τρόπος το 2010 να μας χαρίσουν όλα μας τα χρέη.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσει η Ελλάδα από τη λιτότητα που πέρασε» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία.
«Φως υπήρχε στο τέλος του 2014, τον διακόπτη τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξαναβρισκόμαστε εκεί που ήμασταν 2 χρόνια πριν και προσπαθούμε να ξαναβρούμε το φως.
Το 2014 κουτσά-στραβά, με μεγάλες απώλειες, με πολλά λάθη από όλους βγαίναμε από την κρίση, τώρα ξαναμπήκαμε στην κρίση.
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει φως» είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ελπίδα με τα μέτρα που έρχονται για το 2019 και το 2020, διερωτήθηκε: «Θέλει να μας προτείνει κάποιος μία εναλλακτική λύση;».
«Αλλά μία εναλλακτική λύση που να είναι σοβαρή, όχι το παράλληλο νόμισμα και τα διάφορα τέτοια πράγματα, αστεία, που ακούγονται.
Αυτά είδαμε που παραλίγο να μας πάνε» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης