Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Merkel – Επιβεβαίωση του bankingnews.gr

Εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Merkel – Επιβεβαίωση του bankingnews.gr
Ο Τσίπρας θα ζητήσει από την καγκελάριο "ευρωπαϊκή ομπρέλα" ώστε να απομονωθεί το ΔΝΤ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε το bankingnews.gr αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπάρξει πολιτική «ομπρέλα» ώστε να γίνει σεβαστό το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά, ζήτημα στο οποίο το ΔΝΤ πιέζει για μέτρα που η Αθήνα χαρακτηρίζει «εργασιακό μεσαίωνα».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την καγκελάριο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης πιέζοντας τον Schaeuble να υποχωρήσει από την ακραία θέση για περικοπή των συντάξεων ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η συνολική λύση, συμπεριλαμβανομένων των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να πάρει το πράσινο φως από την Merkel στην τελική πρόταση ώστε να απομονωθεί το ΔΝΤ και να αναγκαστεί να υποχωρήσει και να κλείσει η αξιολόγηση.
Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να μιλήσει και με άλλους θεσμικούς και ξένους ηγέτες ενώ ανάλογες κινήσεις κάνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης