Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασημακοπούλου: Η ιδεοληψία και η ανικανότητα της κυβέρνησης καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ασημακοπούλου: Η ιδεοληψία και η ανικανότητα της κυβέρνησης καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης
"Η ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» στο πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου", αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
«Το μόνο που ενδιαφέρει Τσίπρα, Καμμένο και , τους υπουργούς και τους βουλευτές τους είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους», τονίζει η σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
«Δεν υπάρχει κοινό πεδίο συνεννόησης, εκτός αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεννοηθούμε για το πότε θα γίνουν εκλογές», υποηγραμμίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η ιδεοληψία και η ανικανότητά της καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους εταίρους μας και γι΄ αυτόν τον λόγο ζητούν παράλογα μέτρα με εξαιρετικά δυσβάσταχτο κόστος για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι.
Η ιδεοληψία και η ανικανότητα της κυβέρνησης καθυστέρησαν το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο λογαριασμός της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει ονοματεπώνυμο: Λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου».
Στη Νέα Δημοκρατία, όπως σημειώνει, «έχουμε αναδείξει τις λάθος προβλέψεις των δανειστών μας και τους λάθος χειρισμούς τους, όπως η αποδοχή της υπερφορολόγησης που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα.
Τώρα η ουσία είναι εμείς τι κάνουμε για να βγούμε επιτέλους από αυτή την κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα 7 ολόκληρα χρόνια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με χαμηλότερους φόρους, εμπροσθοβαρής υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προσέλκυση επενδύσεων.
Αυτή είναι η σωστή συνταγή για να πάμε μπροστά και σε συνδυασμό με την επανάκτηση της αξιοπιστίας μας μπορούμε να πείσουμε και τους δανειστές μας να την υποστηρίξουν»
Σε ερώτηση για αν είχαν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης τι διαφορετικό θα κάνανε για να κλείσει νωρίτερα, η κ. Ασημακοπούλου απαντά «θα συνεχίζαμε την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά.
Δηλαδή, θα προτείναμε μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων με κοστολογημένα ισοδύναμα, μείωση των ελαστικών δαπανών του Δημοσίου, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, υποστήριξη των υφιστάμενων επενδύσεων (Ελληνικό, αεροδρόμια κ.λπ.) και προσέλκυση νέων επενδύσεων για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ανάπτυξη».
Μάλιστα κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι «συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό με το αφήγημα της «περήφανης διαπραγμάτευσης», συμπληρώνοντας ότι «ετοιμάζονται να μειώσουν το αφορολόγητο, να ξανακόψουν τις συντάξεις, και να δεσμεύσουν τη χώρα με ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς χρήματα», τονίζει ότι «εξαιτίας των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση (και όχι μόνον), η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», αλλά και ότι «η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «όχι» στο πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».
Αποσαφηνίζει ότι το αίτημα για εκλογές δεν είναι κομματικό, είναι εθνικό και δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης.
Τέλος,  η κ. Ασημακοπούλου αναφέρει ότι «η τοποθέτηση του κ. Παππά στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχε ως στόχο να τον απομακρύνει από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την παταγώδη αποτυχία του με τον αντισυνταγματικό νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες», προσθέτοντας ότι από τη νέα του θέση, ο κ. Παππάς «υπηρετεί την καθεστωτική προσπάθεια άλωσης και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και την ανάδειξη μιας νέας διαπλοκής που θα παρατείνει την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».
Κατά την ίδια, η χάραξη εθνικής ψηφιακής στρατηγικής είναι μια σοβαρή υπόθεση η οποία πρέπει να είναι ακομμάτιστη και να έχει διαχρονικότητα, ενώ «ο κ. Παππάς δυστυχώς, ούτε γνωρίζει αλλά ούτε ενδιαφέρεται για την Ψηφιακή Πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης