Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα - Προσπαθούμε στις 7/4 να έχουμε τεχνική συμφωνία

Τζανακόπουλος: Εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα - Προσπαθούμε στις 7/4 να έχουμε τεχνική συμφωνία
«Προσπαθούμε στις 7/4 να έχουμε μια τεχνική συμφωνία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
Εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης εκτιμά ότι θα υπάρξουν μέσα στα επόμενα 24ωρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» τόνισε πως «προσπαθούμε στις 7/4 να έχουμε μια τεχνική συμφωνία».
Όπως είπε, «τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τεχνική συμφωνία, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου, ενώ «η άλλη πλευρά βρίσκει προσχήματα, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις» κάθε φορά που είμαστε κοντά σε συμφωνία.
Κατά τον ίδιο, ο W. Schaeuble και το ΔΝΤ βρίσκουν προσχήματα για να καθυστερήσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης, όμως δεν είναι μόνοι τους στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Μάλιστα, κληθείς να απαντήσει , αν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει περικοπές της τάξης του 35% στις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως ο κ. Schaeuble δεν έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά και ότι όταν θέλει κάτι «το ζητάει δημόσια».
Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος, με αφορμή την δήλωσή του πρωθυπουργού, Α. Αλέξη, ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 και αυτό θα συμβεί μόνο εάν -εν τω μεταξύ- υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν λέει τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο.
Επαναλαμβάνει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη».
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι από τη στιγμή που τα μέτρα τα οποία θα παρθούν για το 2019 και το 2020 αποτελούν απαιτήσεις του ΔΝΤ και έρχονται ως αντίδωρο για ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ρύθμιση για το ελληνικό χρέος.
Περαιτέρω, κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος,  Γ. Στουρνάρα, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη θεσμική ιδιότητά του και να σταματήσει να πολιτικολογεί.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει η κυβέρνηση από τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας να παραιτηθεί, ενώ σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ταύτιση απόψεων μεταξύ του παλαιού «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΝΔ.
Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως  «κάνουμε τεράστιο αγώνα για να μην υπάρξουν προσχήματα και σε πολιτικό επίπεδο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης