Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Διάφοροι θεσμικοί παράγοντες συνεργούν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική αποσταθεροποίηση

Γεροβασίλη: Διάφοροι θεσμικοί παράγοντες συνεργούν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική αποσταθεροποίηση
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότηση,  Όλγα Γεροβασίλη
Διάφοροι θεσμικοί παράγοντες «αντί να συνεργήσουν στην προσπάθεια να καμφθεί ο παραλογισμός πολιτικών και οικονομικών κύκλων της άλλης πλευράς και να προκύψει μια συμφωνία που να είναι σε όφελος της χώρας, συνεργούν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική αποσταθεροποίηση κινδυνολογώντας ακατάπαυστα», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότηση,  Όλγα Γεροβασίλη,  σε συνέντευξή της στην "Ημερησία".
Η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται τους φόβους θεσμικών παραγόντων ότι οι καθυστερήσεις μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες για την οικονομία, εξηγεί ότι «είναι άλλο πράγμα να ζητά κανείς την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εντελώς διαφορετικό να λειτουργεί πολιτικά ως "εργολάβος" κινδυνολογίας».
Κατά την ίδια, έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις και  «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία» για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Μάλιστα, η υπουργός καλεί τους ίδιους παράγοντες «να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα και να αφήσουν στην άκρη την καλλιέργεια του φόβου και της αβεβαιότητας».
Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά την ψήφιση της νέας συμφωνίας και τονίζει ότι «η κυβερνητική αντοχή και η κοινοβουλευτική μας συνοχή είναι από υλικά δοκιμασμένα σε πολύ πιο δύσκολες και οριακές καταστάσεις.
Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές αλλά ένα συλλογικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα».
Σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ, η υπουργός τονίζει ότι η ΝΔ «υπονομεύει κάθε προσπάθεια σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως δήθεν σωτήρας της ΔΕΗ».
Όπως αναφέρει, «την ώρα που διαπραγματευόμαστε για τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων του 2015, η ΝΔ δια του αντιπροέδρου της χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 2015 "καταστροφική για τη ΔΕΗ", ζητώντας επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις στη γραμμή των παράλογων απαιτήσεων των πιο σκληρών εκ των δανειστών».
Αναφορικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τυχόν αδικήματα του Γ. Παπαντωνίου, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει πως «η διαφθορά και τα πάρτι κάθε είδους, όπως αυτά των εξοπλισμών, που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, πρέπει να βγουν στην επιφάνεια και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν στην υπόθεση των εξοπλιστικών».
Για τη δημόσια διοίκηση, η υπουργός, μεταξύ άλλων  σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «δεν είχαν την πολιτική βούληση να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο πελατειακό κράτος, γιατί το χρησιμοποίησαν ως σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης