Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Αναγκαίο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση μέσα από ένα δίκαιο συμβιβασμό

Παπαδημούλης: Αναγκαίο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση μέσα από ένα δίκαιο συμβιβασμό
Η έξοδος από την επιτροπεία δεν σημαίνει επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση μέσα από ένα δίκαιο συμβιβασμό διατυπώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε άρθρο στο «EU Observer» ο κ.Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι «η έξοδος από την επιτροπεία δεν σημαίνει επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος, αλλά σε πολιτικές που θα ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις ανάγκες και τις συλλογικές διεκδικήσεις της ελληνικής κοινωνίας».
«Είναι απαραίτητη η υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών, που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των νέων στην πατρίδα μας και στη συμβολή της νέας γενιάς στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αποδίδει την οδυνηρή πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα στην «κακοδιαχείριση, τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και το πελατειακό κράτος που άφησαν ως «παρακαταθήκη» οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο επί δεκαετίες, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σε συνδυασμό με «το αναποτελεσματικό μείγμα των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν μέσω των Μνημονίων».
Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν από το 2010 έως και το 2014, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «το οικονομικό μείγμα που εφαρμόστηκε, δεν αντιμετώπισε τα αίτια της κρίσης, αντίθετα όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες, ισοπέδωσε το κοινωνικό κράτος, απορρύθμισε την αγορά εργασίας, αφήνοντας παράλληλα ανεξέλεγκτη την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης