Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, εάν δεν συμφωνηθούν όλα – Θετικές οι εξελίξεις στα εργασιακά

Τζανακόπουλος: Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, εάν δεν συμφωνηθούν όλα – Θετικές οι εξελίξεις στα εργασιακά
Προσπαθούμε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για μια ήπια προσαρμογή στο συνταξιοδοτικό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, εάν δεν συμφωνηθούν όλα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star ο κ.Τζανακόπουλος απέφυγε να αναφέρει ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές έχουν αναφερθεί στην 7η Απριλίου και ζητώντας από όλους να κάνουν «λίγες ακόμα ημέρες υπομονή για να δούμε ολόκληρη τη συμφωνία».
Όσον αφορά τα ανοιχτά θέματα, ο κ.Τζανακόπουλος είπε σχετικά με τα εργασιακά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε σε ομαδικές απολύσεις ούτε σε lock out.
«Τα ανοιχτά θέματα είναι σημαντικά, και τεχνικά και συμβολικά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την συνολική συμφωνία.
Τα εργασιακά, έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά «τον καταλληλότερο τρόπο για μία ήπια προσαρμογή στο συνταξιοδοτικό».
Όσον αφορά τα ενεργειακά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να υπερασπιστεί ον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.
«Το κόμμα είναι απολύτως συμπαγές και σε επιμέρους ζητήματα έχει ο καθένας τη δυνατότητα να λέει την άποψή του, αρκεί να ακολουθεί την συλλογική απόφαση.
Η χρονική σειρά των γεγονότων είναι τεχνική συμφωνία πρώτα, μετά διαπραγμάτευση για το χρέος και τέλος νομοθέτηση του κύριου όγκου των συμφωνηθέντων.
Ανάμεσα ίσως νομοθετηθούν δευτερεύουσας σημασίας θέματα, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt για άρνηση της Γερμανίας σε ενδεχόμενο πάγωμα των επιτοκίων του ελληνικού χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν πρόκειται για κάποια καινούρια είδηση, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόπο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ενώ όσον αφορά την τηλεοπτική συνέντευξη του κ.Σημίτη υποστήριξε ότι «είναι πολύ ενδιαφέρον που ο κ. Σημίτης συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ενώ ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν, δεν είπε τίποτα για αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης