Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαργιώτας: Απολύτως απαραίτητη η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς – Προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Μπαργιώτας: Απολύτως απαραίτητη η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς – Προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 19 βουλευτές η Δημοκρατική Συμπαράταξη
(upd) Την θέση ότι είναι απολύτως απαραίτητη η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς διατύπωσε ο μέχρι σήμερα ανεξάρτητος (προερχόμενος από το Ποτάμι) βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την προσχώρηση του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της χώρας και ότι η κρίση αντί να υποχωρεί βαθαίνει περισσότερο με την ΝΔ να μην φαίνεται επίσης ικανή να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας και να αρκείται σε μια αέναη και ανούσια εκλογολογία.
Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να περιγράψει και να επιδιώξει το όραμα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ελλάδας είναι απολύτως απαραίτητη. Μάλιστα επείγει.
Εντάσσομαι από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια.
Μια τέτοια διαδικασία ούτε εύκολη είναι ούτε προδιαγεγραμμένη.
Για να είναι επιτυχής προϋποθέτει βούληση και πολιτική γενναιότητα από όλους» υπογράμμισε ο κ.Μπαργιώτας ύστερα από τη συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά.
Κατόπιν της προσχώρησης του κ.Μπαργιώτα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εδραιώνεται στην τρίτη θέση στη Βουλή όσον αφορά την κοινοβουλευτική της δύναμη με 19 βουλευτές, αφήνοντας πίσω την Χρυσή Αυγή με 17 βουλευτές.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε εκλέξει 17 βουλευτές, έναν λιγότερο από αυτούς της Χρυσής Αυγής.
Η προσχώρηση του Μπαργιώτα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η δεύτερη βουλευτή που εκλέχθηκε με το Ποτάμι, καθώς είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο η ένταξη στη ΔΗΣΥ του Ιλχάν Αχμέτ.
Υπενθυμίζεται ότι Το Ποτάμι είναι το κόμμα με τις μεγαλύτερες απώλειες βουλευτών από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς αν και εξέλεξε 11 βουλευτές, σήμερα έχει απομείνει με 6 (δύο εντάχθηκαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δύο παραμένουν ανεξάρτητοι ενώ ένας πήγε στη ΝΔ).

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 29 Μαρτίου 11:05)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης