Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΣΥ: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα - Δεν γινόμαστε σύμμαχοι στα αδιέξοδα της κυβέρνησης

ΔΗΣΥ: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα - Δεν γινόμαστε σύμμαχοι στα αδιέξοδα της κυβέρνησης
Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση την καλεί να σηκώσει η ίδια το βάρος των νέων επώδυνων μέτρων
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς, όπως κατέστη σαφές κατά τη σημερινή (23/3/2017)  του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου του συμμαχικού αυτού πολιτικού σχήματος.
Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση την καλεί να σηκώσει η ίδια το βάρος των νέων επώδυνων μέτρων.
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καλεί τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.
Παράλληλα επισημαίνει τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην οικονομία που δημιουργούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
Επίσης η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει τις δηλώσεις του Jeroen Dijsselbloem και κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη απ' όπου και αν αυτή προέρχεται. «Ιδιαίτερα μάλιστα, παραγόντων όπως ο πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Κατά τα άλλα η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε τη διεξαγωγή συντακτικού-προγραμματικού συνεδρίου, στο τέλος Ιουνίου 2017, (28 και 29 Ιουνίου το πιθανότερο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης