Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης – Δεν είναι κάτι καινούριο η απόσταση στα εργασιακά

Μαντάς: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης – Δεν είναι κάτι καινούριο η απόσταση στα εργασιακά
Από τα μέτρα – αντίμετρα κάποιοι θα χάσουν αλλά και κάποιοι που το έχουν ανάγκη, θα κερδίσουν είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, υποστηρίζοντας πως δεν είναι κάτι καινούριο η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πλευρά από τις θέσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο και αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την χτεσινή ενημέρωση από τους συναρμόδιους υπουργούς Ευκλ. Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου, ο κ.Μαντάς τόνισε ότι «προφανώς στη διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρξει πιο αποφασιστική στάση και των Ευρωπαίων».
«Τον δρόμο τον έδειξε ο Μοσκοβισί» είπε ο κ.Μαντάς, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Επιτρόπου Οικονομικών για υποστήριξη της επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.
«Πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε, στην βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους και της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων.
Μόνο προς αυτή την κατεύθυνση κοιτάζουμε, δεν θεωρούμε με τίποτε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ανάπτυξης και ανταγωνισμού μέσα από την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού ιστού.
Σήμερα βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης, το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε» τόνισε ο κ.Μαντάς.
Ερωτηθείς για την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους συναρμόδιους υπουργούς Ευκλ. Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου ο κ.Μαντάς είπε ότι «συζητήσαμε όλο το πακέτο, αλλά η βασική συζήτηση ήταν στα αντίμετρα».
«Είναι απολύτως σαφή δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ισορροπία.
Δεύτερον, ότι θα υπάρχει μηχανισμός που πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 θα προβλέπει τι θα συμβεί με το πρωτογενές πλεόνασμα το επόμενο διάστημα, το 2019, το 2020.
Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι πιάνεται ο στόχος, τότε αυτόματα θα ενεργοποιούνται μέτρα και αντίμετρα» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εάν δεν πιαστεί δεν θα παρθούν μόνο μέτρα.
«Η συζήτηση που έγινε αφορούσε την κατεύθυνση και την λογική των αντίμετρων.
Η λογική είναι στο τι μπορούμε να κάνουμε τόσο στις δαπάνες, όσο και στα έσοδα του Δημοσίου, ώστε να στοχεύσουμε σε μία κοινωνικά δίκαια συμφωνία.
Έγινε απολύτως προφανές ότι κάποιοι θα χάσουν, που πιθανά να μην είναι δίκαιο, αλλά κάποιοι θα κερδίσουν που το έχουν ανάγκη, είτε σε επίπεδο κοινωνικών παροχών είτε σε επίπεδο ελαφρύνσεων» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης