Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Δεν έχει στρατηγική η κυβέρνηση – Δεν συνδέουμε την αξιολόγηση με τις εκλογές

Βορίδης: Δεν έχει στρατηγική η κυβέρνηση – Δεν συνδέουμε την αξιολόγηση με τις εκλογές
Αναγκαία για την χώρα και την οικονομία η πολιτική αλλαγή υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και ότι έχει εξαντλήσει τη διαπραγματευτική της δυνατότητα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, ο οποίος επανέλαβε πως η ΝΔ επιμένει στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διότι είναι αναγκαία για την χώρα η πολιτική αλλαγή.
«Δεν συνδέουμε την αξιολόγηση με τις εκλογές, ζητάμε να γίνουν γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την οικονομία, τι σκέφτεται να κάνει για να τη μεγαλώσει.
Εμείς λέμε ότι ο μόνος τρόπος είναι οι ξένες επενδύσεις, αλλά η κυβέρνηση εχθρεύεται κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ αυτό που προσπαθεί να κάνει, δηλαδή να δημιουργήσει εσωτερική ζήτηση, δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τεράστια μεσαία τάξη και η έννοια της αναδιανομής από την κυβέρνηση συνδέεται με το να παίρνει τα χρήματα της μεσαίας τάξης και να τα δώσει σε φτωχότερα στρώματα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βορίδης.
Ερωτηθείς για το ότι η ΝΔ είχε ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι πράγματι η ΝΔ έδωσε επί της αρχής ψήφο στη συμφωνία προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξει πολιτικό χάος.
«Είπαμε ότι ψηφίζουμε επί της αρχής, αλλά το περιεχόμενο είναι στη διαπραγματευτική ευχέρεια της κυβέρνησης
Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το μόνο ζήτημα είναι η μεγέθυνση της οικονομίας, η δημιουργία πλούτου.
Να σταματήσουμε τη συνεχή συζήτηση μέσα στον λαό μας για τις νέες περικοπές, δεν γίνεται να κάνουμε εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων, χρειαζόμαστε πρόγραμμα για να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, αναφέροντας όσον αφορά τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαπιστώνουμε ότι παλεύουμε να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014».
«Κάθε μέρα που περνά, προφανώς χειροτερεύει τα δημοσιονομικά μεγέθη και επιδεινώνει τις συνθήκες διαπραγμάτευσης.
Είμαστε ενάμιση χρόνο μετά από τη στιγμή που έπρεπε να κλείσουμε την αξιολόγηση» είπε ο κ.Βορίδης, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ έχει δείξει διάθεση συνεννόησης.
«Η ΝΔ σε ό,τι συμφωνεί στηρίζει και ψηφίζει, ενώ έχει καταθέσει και προτάσεις για να ενισχύσει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.
Είπαμε για τα πλεονάσματα ότι το 2% είναι εφικτό πήγε και συμφώνησε 3,5%, η αξιωματική αντιπολίτευση φταίει;
Έχουμε σχέδιο, πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, στην ιδιωτική οικονομία, στην ιδιωτική πρωτοβουλία» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης