Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε άλλο σχέδιο, έσπασε τα μούτρα του και αναγκάστηκε σε συμβιβασμό

Κουρουμπλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε άλλο σχέδιο, έσπασε τα μούτρα του και αναγκάστηκε σε συμβιβασμό
Η κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος και θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε άλλο σχέδιο και πήγε να το εφαρμόσεις, αλλά βρήκε τοίχο από τους δανειστές, έσπασε τα μούτρα του και τελικά αναγκάστηκε σε συμβιβασμό διατύπωσε ο υπ. Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
«Η χώρα δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια ζει το μαρτύριο των περίφημων διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98 ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως οι απαιτήσεις που θέτουν στις διαπραγματεύσεις οι θεσμοί, «δεν οδηγούν σε καμία διέξοδο την οικονομία».
Ερωτηθείς εάν οι δανειστές θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι μπορεί να είναι και αυτό, αλλά υποστήριξε ότι δεν θα έκαναν κάτι διαφορετικό, αν ήταν κάποια άλλη κυβέρνηση.
«Σήμερα, αυτή η κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση που σηκώνει το βάρος και το μαρτύριο όλων των πολιτικών επιλογών διολίσθησης της χώρας στη κρίση.
Γιατί είναι βαρύτατη η πολιτική ευθύνη όσων συνετέλεσαν για να μπει η χώρα σε αυτό το τριπάκι και οδήγησαν στο να φτάσει το χρέος εκεί που έφτασε.
Έπρεπε να υπάρξει μια υπέρβαση των πολιτικών δυνάμεων, δεν έγινε με το επιχείρημα ότι «και εσείς δεν το κάνατε».
Πράγματι εγώ να το δεχτώ, αλλά δεν ήταν ίδια η κατάσταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κυβερνήσει, πίστευε σε ένα άλλο σχέδιο, πήγε να το εφαρμόσει, βρήκε τοίχο, έσπασε τα μούτρα του και αναγκάστηκε σε έναν συμβιβασμό.
Ο οποίος συμβιβασμός ήταν στο πνεύμα των πολιτικών που ασκήθηκαν» υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σηκώσει το βάρος, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να εφαρμόσει πολιτικές που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και στο τέλος της τετραετίας η κοινωνία θα κρίνει» ανέφερε ο υπ.Ναυτιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης