Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Έχουμε σενάρια για τα πάντα

Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Έχουμε σενάρια για τα πάντα
Υποστηρίζω τη θέση Παυλόπουλου, δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν ανεχόμαστε αμφισβητήσεις των εδαφών μας είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ότι η Ελλάδα ούτε διεκδικεί αλλά και ούτε ανέχεται την οποιαδήποτε αμφισβήτηση των εδαφών της διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε και εν μέσω της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας ότι η ελληνική πλευρά διαθέτει «σενάρια για τα πάντα».
«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν ανεχόμαστε και δεν δεχόμαστε αμφισβητήσεις των εδαφών μας.
Εγώ υποστηρίζω τη δικαϊκή τοποθέτηση που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα Δωδεκάνησα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως δεν ωφελεί κανέναν στην περιοχή το να διατηρείται ένα επίπεδο ρητορικής και τεχνητής έντασης..
«Όσο ταχύτερα κατανοήσουν το πρόβλημα οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι σύμμαχοί μας και κατανοήσουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και της Ευρώπης και με πολιτικό και διπλωματικό τρόπο φροντίσουν να πέσει η ένταση τόσο το καλύτερο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέροντας πως «είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο».
«Οποιαδήποτε παραβίαση αντιμετωπίζεται και απαντάται.
Αν υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος τότε παίρνεις μέτρα για να μειώσεις τις συνέπειες αυτού του ατυχήματος.
Έχουμε σενάρια για τα πάντα» τόνισε ο κ.Βίτσας, ο οποίος ερωτηθείς για τα εξοπλιστικά, υποστήριξε ότι «είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης με αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων μέσω της συντήρησης και στοχευμένων αγορών που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες μας», ενώ επεσήμανε ότι ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος δεν έχει μιλήσει ποτέ για αγορά μαχητικών αεροπλάνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης