Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Αποτυχία στη διαπραγμάτευση είναι αποτυχία για την χώρα – Έρχεται μεγάλη επένδυση στην Υγεία

Πιτσιόρλας: Αποτυχία στη διαπραγμάτευση είναι αποτυχία για την χώρα – Έρχεται μεγάλη επένδυση στην Υγεία
Πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση και να αυξήσουμε τους μισθούς είπε ο υφ. Ανάπτυξης
Την θέση ότι τυχόν αποτυχία στη διαπραγμάτευση δεν θα είναι αποτυχία μόνο της κυβέρνησης αλλά ολόκληρης της χώρας διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας πρέπει αφενός να κλείσει η αξιολόγηση καθώς και να αυξηθούν οι μισθοί.
Παράλληλα ο κ.Πιτσιόρλας έκανε λόγο για μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ενώ προανήγγειλε ότι αύριο «θα ανακοινωθεί πολύ μεγάλη επένδυση στον χώρο της Υγείας».
Αναφερόμενος στην πορεία των επενδύσεων, ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι το θέμα του Ελληνικού προχωράει, εκτιμώντας ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι.
«Διογκώνεται ένα θέμα χωρίς λόγο.
Τα τελευταία ζητήματα που πρέπει να λυθούν έχουν να κάνουν με την αρχαιολογία και τους πρόσφυγες.
Από κει και πέρα να υποβληθεί το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που ανοίγει τον δρόμο για τα έργα.
Νομίζω το διάταγμα θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τέσσερις μεγάλες εταιρείες.
«Ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 4 μεγάλες εταιρείες στις παγκόσμιες μεταφορές, εκ των οποίων μία γερμανική και μια γαλλική, με την προθεσμία για την υποβολή προσφορών να λήγει στις 24 του μήνα.
Θα είναι πολύ μεγάλο βήμα η ολοκλήρωση της διαδικασίας» είπε ο κ.Πιτσιόρλοας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα «μούδιασμα» στις επενδύσεις, αν και όλοι περιμένουν να δουν την αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης