Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Μπορούμε να προλάβουμε την 20η Μαρτίου

Σταθάκης: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Μπορούμε να προλάβουμε την 20η Μαρτίου
Αρκεί να κινηθούμε πολύ γρήγορα τις επόμενες ημέρες υποστήριξε ο υπ. Περιβάλλοντος
Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών και για τη δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κινηθούν γρήγορα έκανε λόγο ο υπ.Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης.
«Χθες έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στις διαπραγματεύσεις.
Αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να κλείσουμε» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταθάκης, υπογραμμίζοντας πως η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι «αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων της ελληνικής πλευράς» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «είμαστε εντός των ορίων για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό».
Ως προς τη διαπραγμάτευση, ο κ.Σταθάκης επιβεβαίωσε ότι έγινε υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2018 και έτσι επιτεύχθηκε μια συμφωνία για το θέμα.
«Τώρα τα θέματα τα οποία είναι ανοιχτά είναι το 2019, το 2020 και τα εργασιακά.
Αυτά έχουν τη δική τους αυτονομία» υποστήριξε ο κ.Σταθάκης, εκφράζοντας τη άποψη πως και εκεί θα βρεθεί τρόπος για συμβιβασμό.
Ερωτηθείς για τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2016 για το ΑΕΠ, σχολίασε πως το τελευταίο τρίμηνο ανέτρεψε μια τάση που είχε διαμορφωθεί τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, κάτι που αθροιστικά δημιουργεί μια εικόνα οριακή σε ετήσια βάση.
«Σημασία έχει ότι παραμένει σε ισχύ η τάση για άνοδο της οικονομίας το 2017» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος ερωτηθείς αν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2017 μπορεί να επιτευχθούν, τόνισε ότι «τα δημοσιονομικά δεδομένα του 2016 είναι πολύ ισχυρά».
«Η βάση στην οποία στηριζόμαστε για το 2017 πατάει πάνω σε αυτά τα δεδομένα, άρα όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα το 2017 θα είναι ένα ισχυρό έτος» είπε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης