Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Θα παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης – Επώδυνα αυτά που ζητούν οι δανειστές

Κουρουμπλής: Θα παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης – Επώδυνα αυτά που ζητούν οι δανειστές
Ο ελληνικός λαός εξέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να κυβερνήσουν μαζί έως το 2019 είπε ο υπ. Ναυτιλίας
Την θέση ότι η χώρα θα παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε πως οι δανειστές ζητούν επώδυνα μέτρα.
«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, ούτε δεύτερες σκέψεις» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από την παραμονή της στην Ευρώπη, αναφέροντας πως είναι διαφορετικό ζήτημα εάν η ΕΕ αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί.
«Είναι επώδυνα αυτά που ζητούν οι δανειστές.
Η αξιολόγηση καθυστερεί και δεν κλείνει εξαιτίας των αντιρρήσεων και της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.
Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ.Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η στάση τους είναι πολιτικά ανδροπεπής, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕλ για να κυβερνήσουν μαζί έως το 2019.
Όπως είπε, υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν αλλά υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές.
Ο κ.Κουρουμπλής δήλωσε αντιδεξιός, κατηγόρησε τη ΝΔ για νεοφιλελευθερισμό αλλά υποστήριξε πως με τη λαϊκή δεξιά του κ. Καμμένου είναι πιο κοντά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ενώ υποστήριξε ότι είναι πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες της ευρύτερης κεντροαριστεράς «αν από την άλλη πλευρά υπάρξει ειλικρινής διάθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης