Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη διαπραγμάτευση – Το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τη στάση του

Βούτσης: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη διαπραγμάτευση – Το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τη στάση του
Οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή είπε ο κ.Βούτσης
Την θέση ότι το ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση είναι η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας και η τήρησης όσων συμφωνήθηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε πως την ευθύνη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης την φέρει το ΔΝΤ.
Όπως είπε ο κ.Βούτσης, μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αχαρνών, το ΔΝΤ «δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του».
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να καταδικασθεί απερίφραστα η «επαναλαμβανόμενη τακτική των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με υπαναχωρήσεις και αντικοινωνικές εμμονές των θεσμών απέναντι στη χώρα μας» ενώ τόνισε πως οι επισημάνσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένης και της μίνι Συνόδου Κορυφής χθες στο Παρίσι, από όπου εστάλη το μήνυμα της «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων».
«Εάν δεν αμφισβητηθεί και δεν αλλάξει εκ βάθρων ο πυρήνας της ΟΝΕ για το Σύμφωνο Σταθερότητας και εάν δεν αλλάξει ριζικά επίσης η αρχιτεκτονική των θεσμοποιημένων οργάνων και του ρόλου της ΕΚΤ υπέρ μιας πραγματικής κοινωνικής και οικονομικής σύγκλισης, δεν έχουν καμία σημασία οι ρητορικές αναφορές στα πέντε πιθανά σενάρια που ο Πρόεδρος Juncker έδωσε για προβληματισμό στις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ενόψει της Συνάντησης Κορυφής στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι φανερό πως οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στην ακραία περιφέρεια μιας ΕΕ πολλών ταχυτήτων.
«Είμαστε αισιόδοξοι για το ότι μπορεί να ηττηθούν στρατηγικά αυτές οι απόψεις, γιατί εάν συνεχίσουν να ηγεμονεύουν ως πολιτική μιας «γερμανικής Ευρώπης», θα οδηγήσουν στη γέννηση συνεχώς νέων τεράτων της λεγόμενης «ακροδεξιάς ριζοσπαστικοποίησης» και γιατί θα είναι ένα επιπλέον ιστορικό λάθος αυτών των ηγεσιών σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης