Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Ο Τσίπρας λόγω της μανίας του για την εξουσία θα τα υπογράψει όλα και θα κλείσει την αξιολόγηση

Γεωργιάδης (ΝΔ): Ο Τσίπρας λόγω της μανίας του για την εξουσία θα τα υπογράψει όλα και θα κλείσει την αξιολόγηση
«Κανείς από τη ΝΔ δεν υποστήριξε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης
«Η αξιολόγηση, δυστυχώς, δεν έχει κλείσει ακόμα και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση».
Ο ίδιος σημείωσε πως «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται με πολύ αργούς ρυθμούς και πολύ φοβάμαι, ότι όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τόσο η συμφωνία θα είναι πιο επώδυνη», ενώ υπενθύμισε ότι «και στις δύο συνεντεύξεις του στο CNBC και SKY NEWS» προσπάθησε να στείλει ένα θετικό μήνυμα για την πορεία της χώρας.
«Εξέφρασα την άποψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο Grexit και κάλεσα τους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «αν έκλεινε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, θα έκλεινε γρηγορότερα και με λιγότερα μέτρα.
Αυτό το νόημα είχε η δήλωσή μου».
Υπογράμμισε δε, πως «πάντα και σταθερά έλεγα και λέω ότι ο κ. Τσίπρας λόγω της μανίας του για την εξουσία θα τα υπογράψει όλα και άρα θα κλείσει την αξιολόγηση. Το πρόβλημα είναι ότι για να υποκριθεί τον δεινό διαπραγματευτή χάνει πολύτιμο χρόνο για τον ελληνικό λαό».
Ακόμη, δήλωσε εξαιρετικά επιφυλακτικός για το αν «ο κ. Τσίπρας θα πετύχει την προθεσμία της 20ης Μαρτίου για την αξιολόγηση» και ότι «κανείς από τη ΝΔ δεν υποστήριξε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση».
«Η ΝΔ σταθερά έλεγε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά δυστυχώς με μία πολύ κακή συμφωνία.
 Άρα, δεν υπήρχε καμία λάθος στόχευση», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «η ΝΔ ποτέ δεν συνέδεσε τις εκλογές με την αξιολόγηση.
 Τις εκλογές τις ζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης απλώς αποτρέπει την ολοσχερή καταστροφή».
Σε ερώτηση για το αν η τοποθέτησή του σε ξένους επενδυτές «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι φτηνά» ήταν προτροπή «ξεπουλήματος» , απάντησε πως «όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» και ότι «η  εικόνα ότι οι αξίες στην Ελλάδα μόνο θα ανεβαίνουν από εδώ και μπρος είναι ο καλύτερος λόγος για να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας».
Σε ερώτημα «με ποιο σκεπτικό η ΝΔ λέει "όχι" στην ψήφιση των μέτρων "ναι" στην υλοποίησή τους», τονίζει πως «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα πακέτο μέτρων», ενώ διαβεβαιώνει ότι ««ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γίνει πρωθυπουργός «δεν πρόκειται να πει στους πιστωτές ότι δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».
Αναφορικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Βορίδη ότι «η ΝΔ κακώς ψήφισε το μνημόνιο το 2015» που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Μεϊμαράκη, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν τη ΝΔ σε εσωκομματική σύγκρουση δεν θα τα καταφέρουν», αλλά και ότι «η ΝΔ είναι μία φάλαγγα που έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη να διασώσει τη χώρα από τα δεινά του ΣΥΡΙΖΑ».
Για την επόμενη μέρα των εκλογών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και πιστεύει ότι «σε μία εθνική προσπάθεια δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα μείνει αμέτοχο», ενώ στο ερώτημα αν «μετά την αντιπροεδρία τον ενδιαφέρει η προεδρία του κόμματος», δηλώνει «ευγνώμων για αυτά που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα».
Τέλος , εκφράζει την ανησυχία του για τη γείτονα χώρα αναφέροντας ότι «μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα ο κ. Erdogan μπορεί να είναι απρόβλεπτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης