Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω το 4ο μνημόνιο – Ελπίζω να κλείσει η συμφωνία τον Μάρτιο

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω το 4ο μνημόνιο – Ελπίζω να κλείσει η συμφωνία τον Μάρτιο
Επιστροφή στη δραχμή μόνο αν διαλυθεί η Ευρωζώνη υποστήριξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Την θέση ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός 4ου μνημονίου διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του η συμφωνία να κλείσει εντός του Μαρτίου.
«Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, ότι η σημερινή κατάσταση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την σύναψη ενός τέταρτου μνημονίου.
Αισιοδοξώ ότι θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και ότι μέσα στον Μάρτιο η συμφωνία θα κλείσει.
Εκείνο που ελπίζω είναι η συμφωνία να είναι ανεκτή για την ελληνική κοινωνία και προσιτή ώστε οι Ελληνες βουλευτές να μπορούμε να την ψηφίσουμε» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο κ.Κατσίκης.
Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να μην ψηφίσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης τη συμφωνία ο κ.Κατσίκη είπε ότι «καμία βεβαιότητα δεν υπάρχει μέχρι να αποσαφηνιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα».
«Μέχρι να προσδιοριστεί επακριβώς το κείμενο της συναφθείσας συμφωνίας πριν έρθει στην Βουλή.
Αυτό που θα κάνουμε θα είναι απόρροια συλλογικών αποφάσεων με πολιτικό χαρακτήρα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα γίνει μόνο «αν διαλυθεί η Ευρωζώνη».
Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ο κ.Κατσίκης υποστήριξε ότι έπρεπε να υπάρξει αλλαγή στάσης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Η ανεκτική στάση και οι αντοχές κάποια στιγμή τελειώνουν και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν και οι γείτονές μας ότι … φτάνει πια.
Οποιαδήποτε απειλή κυριαρχικά, εδαφικά, δικαιώματα της χώρας μας, θα πρέπει να έχει και αντιμετώπιση πέραν από εκείνου που μέχρι σήμερα συντελείτο στην ανοχή και στα λογοπαίγνια.
Η περιπέτεια έχει πολλές εξηγήσεις.
Περιπέτεια θα ήταν να τους αφήσεις να μπουν μέσα στα νησιά μας και να πίνουν τσίπουρα.
Να κυκλοφορούν με τις φρεγάτες και τα υποβρύχια τους, να προσγειώνονται τα αεροπλάνα και να πίνουν οι πιλότοι καφέ στην Ομόνοια…
Συγνώμη αν το παρατραβάω και γίνομαι υπερβολικός αλλά αυτό θα ήταν μια μορφή εξήγησης για το τι σημαίνει περιπέτεια.
Από την άλλη μεριά δεν ξέρω πόσο περιπέτεια θα ήταν το να τους καταστήσουμε σαφές ότι αν πρόκειται τις επεκτατικές τάσεις σας να τις ξεκινάτε και να προσπαθείτε να τις πραγματοποιήσετε μπαίνοντας μέσα στα εδάφη και στα χωρικά μας ύδατα πλέον σκεφτείτε, αναλογιστείτε ότι εμείς δεν παίζουμε και δεν αστειευόμαστε άλλο.
Και αν βρέθηκε για πρώτη φορά, ένας υπουργός εθνικής άμυνας να υψώσει το στήθος του στην δύναμη της Τουρκίας εμάς μας καθιστά υπερήφανους, επιβεβαιώνει ότι στις φλέβες του χτυπά εθνικός παλμός και μπράβο του που επιτέλους επέλεξε επιθετική πολιτική μήπως και τους συνετίσει και τους σωφρονίσει.
Από την άλλη πλευρά βλέπω ότι οι αντιδράσεις τους είναι ήπιες.
Λένε δυο κουβεντούλες, σταματάνε και ευελπιστώ να συνετιστούν , να πρυτανεύσει η λογική και να μην συνεχίσουν αυτό που έχουν ξεκινήσει τελευταία έντονα να κάνουν» υπογράμμισε ο κ.Κατσίκης.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν δεν πρυτανεύσει η λογική, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι «η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι από την ιστορία της κρατούσε πάντα αμυντική στάση, ίσως χρειαστεί αυτήν την φορά για να προστατεύσει την ανεξαρτησία της και τα κυριαρχικά της εδαφικά δικαιώματα, να αντιμετωπίσει εχθρικές απειλές, επιχειρώντας με τις ένοπλες δυνάμεις».
«Θερμό επεισόδιο η Ελλάδα δεν προκάλεσε ποτέ.
Θερμά επεισόδια όμως εκλήθη να αντιμετωπίσει και εν πάσει περιπτώσει, επειδή αυτό το θέμα έχει κουράσει και επειδή στην σκέψη του κάθε Έλληνα σε καιρό ειρήνης δεν μπορεί να επικρατεί η ανησυχία του κατά πόσο αυτή η ειρήνη θα υφίσταται αδιατάρακτη από τον εξ ανατολών κίνδυνο , κάποια στιγμή εδόθη το μήνυμα από του υπουργό εθνικής άμυνας να είναι προσεχτικοί γιατί το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται και ο παπάς» τόνισε ο κ.Κατσίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης