Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Περισσότερο νεοφιλελεύθερη η κυβερνητική πολιτική – Πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις

Γεωργιάδης (ΝΔ): Περισσότερο νεοφιλελεύθερη η κυβερνητική πολιτική – Πρέπει να γίνουν  ιδιωτικοποιήσεις
Για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης
«Περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή» χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή».
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών, αλλά  «πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη.
Πρέπει να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές».
Ο ίδιος εκτιμά πως με την επιστροφή της τρόικα προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση και εκφράζει την ελπίδα ότι τον Απρίλιο θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Κατά τον ίδιο, η επιστροφή της τρόικα είναι  μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup, ενώ αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων».
Όπως σημειώνει, αυτό που στην ουσία λένε είναι ότι «θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων».
Ακόμη, εύχεται «μακάρι να το κάνουν» για με τις εξαγγελίες  μείωσης του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στην εστίαση από το 24% στο 13%, ενώ κληθείς να απαντήσει το εάν θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα δηλώνει πως «αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης αποσυνδέει τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ με το αίτημα για εκλογές από την αιτιολογία ότι «δεν θα κλείσει η αξιολόγηση», αναφέροντας πως πρόκειται «για μεγάλη παρεξήγηση» και πως «ποτέ δεν συνέδεσε η ΝΔ τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης».
Σχολιάζοντας τις απόψεις του Ν. Φίλη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αναφέρει πως θεωρεί σταθερή και αδιάρρηκτη τη σχέση Τσίπρα- Καμμένου, αν και ο τελευταίος δεν «έχει καμία σχέση με τη ΝΔ».
Όσον αφορά τον Ν. Φίλη, εκτιμά ότι θέτει τις βάσεις και όσο περνάει ο καιρός «εξελίσσεται σε μεγάλο εσωκομματικό αντίπαλο του κ. Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης