Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η νοσηλεία ανήλικου η πρώτη υπόθεση του e-Φλαμπουράρης – 600 υποθέσεις σε 24 ώρες

Η νοσηλεία ανήλικου η πρώτη υπόθεση του e-Φλαμπουράρης – 600 υποθέσεις σε 24 ώρες
Ο 15χρονος έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί στο κεφάλι, και οι γονείς του αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά
Οι πρώτες εξακόσιες υποθέσεις και παράπονα πολιτών έφτασαν στα e-mail αλλά και τα τηλέφωνα του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την καθημερινότητα, Αλέκου Φλαμπουράρη.
Στο πρώτο κιόλας 24ωρο της πρωτοβουλίας που έλαβε η κυβέρνηση για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών επιλύθηκε μεταξύ άλλων και η υπόθεση νοσηλείας ενός 15χρονου.
Όπως αποκάλυψε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας σε "πηγαδάκι" δημοσιογράφων, ο 15χρονος έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί στο κεφάλι, και οι γονείς του αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Με παρέμβαση του νέου γραφείου, το θέμα επιλύθηκε και ο 15χρονος νοσηλεύτηκε άμεσα.
Μία ακόμα περίπτωση που ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης, ήταν αυτή ενός επιχειρηματία, ο οποίος κινδύνευε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του, καθλως τα έξοδα τρέχανε ενώ το κράτος του όφειλε 3 εκατ. ευρώ.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αδυνατούσε να καταβάλει μισθούς, εισφορές και φόρους, ενώ δεν ελάμβανε φορολογική ενημερότητα.
Όταν μάλιστα, έλεγε στην εφορία ότι έχει βεβαιωμένες οφειλές από το δημόσιο, οι εφοριακοί υπάλληλοι του ζητούσαν έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών.
Εντέλει με την παρέμβαση του νέου γραφείου, το θέμα επιλύθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες.
Τα τηλέφωνα και το mail έχουν "πάρει φωτιά", με δεκαπέντε υπαλλήλους της Γραμματείας Κυβερνητικού Έργου και εικοσιπέντε αποσπασμένους να απαντούν και να καταγράφουν τα αιτήματα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Φλαμπουράρης, ο σχεδιασμός προβλέπει τον διπλασιασμό του προσωπικού, με εικοσιπέντε στελέχη από ΚΕΠ, δέκα εξειδικευμένους υπαλλήλους απ' την ελεύθερη αγορά, ενώ προβλέπεται άμεσα να δημιουργηθούν και πέντε κέντρα που θα λειτουργούν στα πρότυπα των ΚΕΠ.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης