Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Οικονομικά παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ – Στόχος να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Αχτσιόγλου: Οικονομικά παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ – Στόχος να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση
Η κυβέρνηση αναζητά μια κοινωνικά βιώσιμη λύση, διαπραγματεύεται σκληρά είπε η υπ.Εργασίας
Την θέση ότι είναι οικονομικά παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος διατύπωσε η υπ. Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση.
«Η κυβέρνηση αναζητά αυτή τη στιγμή μία κοινωνικά βιώσιμη λύση για την επίτευξη της οποίας διαπραγματεύεται σκληρά.
Από την πλευρά μας έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το 80% των προαπαιτούμενων και μένει ανοιχτό το ζήτημα των εργασιακών, ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η διαφωνία» τόνισε κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην Αλεξανδρούπολη, η υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας πως «ηελληνική οικονομία δείχνει ότι υπεραποδίδει σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στη συμφωνία».
Η κα.Αχτσιόγλου εκτίμησε πως θα βρεθεί γρήγορα το σημείο ισορροπίας και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «για να εμπεδωθεί πια στην ελληνική οικονομία αυτή η τάση βελτίωσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά».
Η υπουργός Εργασίας αφού υποστήριξε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεω, αναγνώρισε ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα ανεργίας, το οποίο «θα επιλυθεί εφόσον βελτιωθεί και η οικονομία της χώρας».
«Η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια απέναντι στο πρόβλημα ούτε θριαμβολογεί για τη σημαντική μείωση των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων της ανεργίας.
Κάνουμε ότι μπορούμε για να μειωθεί αυτό το ποσοστό…
Μέσα από προγράμματα που υλοποιούμε, που κάνουν εξορθολογισμένη χρήση των πόρων από την ΕΕ και των χρηματοδοτήσεων, μέσα από μία στόχευση σε προγράμματα πλήρους απασχόλησης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, καλύπτοντας πιο ευάλωτες ομάδες, πιο νέους ή αυτούς που είναι πλησίον συνταξιοδότησης, μ' έναν τρόπο δίνεται μια σημαντική βοήθεια στους ανέργους.
Μέσα από τέτοιου τύπου προγράμματα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κόσμο αυτόν ο οποίος έχει δικαίωμα στη δουλειά» υποστήριξε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης