Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Ουδέποτε άνοιξα συζήτηση για τη δραχμή – Θύμα της διένεξης ΔΝΤ – Βερολίνου η Ελλάδα

Ξυδάκης: Ουδέποτε άνοιξα συζήτηση για τη δραχμή – Θύμα της διένεξης ΔΝΤ – Βερολίνου η Ελλάδα
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσουν το ιστορικό βάρος τυχόν νέων μέτρων είπε ο κ.Ξυδάκης
Την θέση ότι ουδέποτε έθεσε θέμα επιστροφής στη δραχμή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος επέρριψε στους δημοσιογράφους την ευθύνη για τις διαστάσεις που είχαν πάρει οι δηλώσεις του σχετικά με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και με το ότι δεν υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού.
«Ουδέποτε άνοιξα συζήτηση για τη δραχμή.
Αυτό το έκαναν οι δημοσιογράφοι που έπρεπε να τροφοδοτήσουν ελαφρού χρώματος πρωτοσέλιδα.
Η σκέψη μου είναι στο που πηγαίνει η χώρα και πως θα βγούμε από την κρίση» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πως πρέπει η χώρα να βρει τρόπο να πατήσει στα πόδια της.
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στο που βρίσκεται η αξιολόγηση, ο κ.Ξυδάκης είπε πως «η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να κλείσει με τους καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά».
«Η διάσταση απόψεων Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Βερολίνου έχει θύμα την Ελλάδα» είπε ο κ.Ξυδάκης ο οποίος χαρακτήρισε ορθή την άποψη του ΔΝΤ για τη ρύθμιση του χρέους.
Ερωτηθείς αν τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Ξυδάκης εμφανίστηκε βέβαιος, υποστηρίζοντας πως οι βουλευτές της κυβέρνησης έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και θα σηκώσουν και αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης