Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα – Η κυβέρνηση βάζει στόχους και τους πετυχαίνει

Βίτσας: Η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα – Η κυβέρνηση βάζει στόχους και τους πετυχαίνει
Ας αποφασίσει το ΔΝΤ αν θέλει ή όχι να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως το ΔΝΤ είναι εκείνο που πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Η κυβέρνηση βάζει στόχους και τους πετυχαίνει.
Έχουμε οριοθετήσει στόχους και έχουμε βάλει στο τραπέζι και τα επιχειρήματά μας.
Ας αποφασίσει το ΔΝΤ αν θέλει να μείνει, ή όχι, στο πρόγραμμα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βίτσας, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πλειοψηφικά τάσσονται υπέρ της Ελλάδας.
«Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Θα υπάρξει λογική για να κλείσει η αξιολόγηση και να μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση [...]
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προαποφασιστούν μέτρα για μετά το 2019» υποστήριξε ο κ.Βίτσας, ο οποίος τόνισε ότι «για να πετύχεις τους στόχους, που έχεις θέσει, θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα και η κοινωνία να ανταποκρίνεται...»
«Αν δεν μπορεί η κοινωνία να ανταποκριθεί, ακόμα και να το γράψεις σε ένα χαρτί, στο τέλος θα αποδειχτεί ένα ακόμα λάθος του προγράμματος» είπε ο κ.Βίτσας.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ ο κ.Βίτσας επεσήμανε πως «το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση».
«Δεν ξέρω τους συσχετισμούς μέσα στο Ταμείο, όμως στη συνεδρίασή του χρησιμοποίησε στοιχεία πολύ παλιών πολιτικών, αλλά μακριά από την πραγματικότητα, γι αυτό υπήρξε αντίδραση και από την Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να ανταποκριθούν σε έκτακτες συνθήκες - δεν χρειάζεται τυπικά το Ταμείο - αλλά όταν συζητάμε στο να μπει η υπογραφή στο πρόγραμμα και μετά ακούμε τον Dijsselbloem να λέει στο κοινοβούλιό του ότι δεν θα συμμετέχει η Ολλανδία στο πρόγραμμα, δηλαδή γίνεται άρση της υπογραφής, τα βλέπω όλα αυτά ως ένα παιχνίδι εκβιασμού της εύκολης λύσης.
Δεν είναι όμως λύση τελικά, γιατί πιέζεται η κοινωνία και δημιουργεί προβλήματα και στο ίδιο το πρόγραμμα» τόνισε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης